Το μήνυμα των Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο για τον μήνα του Pride

15/06/2021
από
Μπάιντεν, Λευκός Οίκος, Μήνας υπερηφάνειας
Το μήνυμα των Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο για τον μήνα του Pride

Ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν τίμησαν «το θάρρος και την αγάπη» της ΛΟΑΤ+ κοινότητας σε ένα μήνυμα, που μετέφεραν μέσω βίντεο για να σηματοδοτήσουν τον εορτασμό του μήνα του Pride.

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρει στο βίντεο: «Γεια σας, θέλουμε να σας ευχηθούμε έναν ευτυχισμένο μήνα υπερηφάνειας και να σας ενημερώσουμε για το πόσο περήφανοι είμαστε μαζί σας αυτόν τον μήνα, αλλά και κάθε μήνα. Για τη ΛΟΑΤΚ κοινότητα, για το έθνος, και για τον κόσμο, καθώς ο μήνας του Pride αντιπροσωπεύει πάρα πολλά.»

Ο πρώτη κυρία Τζιλ τόνισε ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Υπογράμμισε ότι αυτός ο αγώνας σηματοδοτεί την «40η επέτειο της κρίσης του HIV/AIDS και την 5η επέτειο από τη θανατηφόρα επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Pulse στο Ορλάντο.» 

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν συνέχισε: «Το Pride σημαίνει θάρρος. Θάρρος όλων εκείνων των γενεών που έχουν περάσει και σήμερα ζουν με υπερηφάνεια την αλήθεια τους. Σημαίνει δικαιοσύνη, μιας και ο Ιούνιος σηματοδοτεί την επέτειο της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου για την ισότητα των γάμων και την προστασία των ΛΟΑΤΚ υπαλλήλων από τις διακρίσεις. Και πάνω απ’ όλα, ο μήνας υπερηφάνειας σημαίνει αγάπη.» 

Η Τζιλ δήλωσε ότι χρειάζεται να γίνουν ακόμη «πολλές μεταρρυθμίσεις, για να διασφαλιστεί ότι όλα τα άτομα θα απολαμβάνουν την πλήρη υπόσχεση της ισότητας, της αξιοπρέπειας και της προστασίας… ειδικά για τα τρανς και ΛΟΑΤΚ άτομα με σκουρόχρωμο δέρμα. Σε εκτελεστικές εντολές και ομοσπονδιακούς νόμους, και σε επίπεδο εκπροσώπησης, και στις καρδιές και στα μυαλά των ανθρώπων. Αυτή η διοίκηση, η διοίκησή μας, θα είναι πάντα εκεί για να σας στηρίξει.» 

Υποσχέθηκαν και πάλι ότι η διοίκηση αυτή θα «αγωνιστεί για να περάσει τον νόμο περί ισότητας», ο οποίος θα τροποποιήσει τον νόμο περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964, για να απαγορεύσει τις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου σε πολλούς τομείς της δημόσιας ζωής και να οικοδομήσει μια «καλύτερη ζωή» για την κουήρ νεολαία, ενώ η Τζιλ ευχήθηκε σε όλα τα άτομα ένα «φωτεινό και χαρούμενό Pride.» 

Ο εορτασμός του Προέδρου Μπάιντεν για το μήνα Pride 2021 έχει ιδιαίτερη σημασία για την αμερικανική ΛΟΑΤ+ κοινότητα, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αγνόησε σε μεγάλο βαθμό την παγκόσμια γιορτή κατά τη διάρκεια της θητείας του ως προέδρου.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!