Kaitlyn Weaver: Η πρωταθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ έκανε coming out

14/06/2021
από
Η Kaitlyn Weaver κι ο Andrew Poje

Η Καναδή πρωταθλήτρια χορεύτρια καλλιτεχνικού πατινάζ στον πάγο, Kaitlyn Weaver, έκανε coming out σε μια από καρδιάς ανάρτησή της στο Instagram, ενώ αναγνώρισε, επίσης, ότι το πατινάζ προσπαθεί να γίνει περισσότερο συμπεριληπτικό ως άθλημα.

Η Weaver και ο συνάδελφός της στον χορό στον πάγο, Andrew Poje, κατέλαβαν την έβδομη θέση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στο Σότσι της Ρωσίας. Την ίδια διάκριση πέτυχαν και στους αγώνες του 2018 στο Pyeongchang της Νότιας Κορέας. Ωστόσο, το καλοκαίρι του 2019 ανακοίνωσαν, ότι θα κάνουν μια παύση από το διαγωνιστικό κομμάτι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kaitlyn Weaver (@ka2sh)

Στη δημοσίευση της, η Weaver αναφέρει, ότι το παγκόσμιο lockodown λόγω της πανδημίας την ανάγκασε να προβληματιστεί και της επέτρεψε να έρθει πιο κοντά με τη σεξουαλική της ταυτότητα.

«Τον τελευταίο χρόνο, είχα πολύ χρόνο να σκεφτώ, να νιώσω, και να συνδεθώ με τον εαυτό μου, έχω φτάσει σε ένα επίπεδο αποδοχής. Αυτοπροσδιορίζομαι ως κουήρ γυναίκα κι αυτό είναι κάτι που γνωρίζω εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν ήμουν έτοιμη να το αντιμετωπίσω», έγραψε η Weaver. «Για χρόνια μισούσα πραγματικά ένα μεγάλο μέρος του εαυτού μου, και αυτό είχε τεράστιο αντίκτυπο στην ψυχική μου υγεία -ειδικά όταν ο κόσμος σταμάτησε και το μόνο πράγμα που μπορούσα να κάνω ήταν να κοιτάξω στον καθρέφτη μου. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να φτάσεις τον πάτο και να μη θέλεις να βγεις από εκεί.»

Η Weaver, που κέρδισε μαζί με τον Poje μετάλλια παγκόσμιου πρωταθλήματος το 2014 (ασήμι), το 2015 (χάλκινο) και το 2018 (χάλκινο), συνέχισε στην ανάρτησή της:

«Τρέμω που γράφω αυτό το μήνυμα, αλλά γνωρίζοντας ότι κινούμαι με έναν τρόπο αγαπητό, αυθεντικό και συμπονετικό, μου μοιάζει σωστό. Όλοι με ξέρετε -ακολουθώ την καρδιά μου, και αυτό με οδηγεί πάντα στο σωστό μέρος. Είμαι έτοιμη να προχωρήσω μπροστά στη ζωή μου, αγαπώντας, και όντας ειλικρινής με ολόκληρη την ταυτότητά μου. Και ήταν τόσο εφικτό να φτάσω σε ένα μέρος, όπου να μπορώ να το κάνω αυτό. Είμαι τόσο ευγνώμων που έχω την υποστήριξη του Andrew σε όλα -και μου φέρνει δάκρυα να ξέρω ότι στο πρόσωπό του έχω πάντα τον καλύτερο σύντροφο και φίλο, για μια ζωή.» 

Kaitlyn Weaver, πατινάζ
Η Kaitlyn Weaver κι ο Andrew Poje

Η παγκόσμια αθλήτρια ανέλυσε την ανάγκη για μεγαλύτερη ένταξη στο άθλημά της

«Βρισκόμαστε σε ένα άθλημα που σε κρίνουν. Φοβόμαστε να βγούμε από τα όρια του φόβου, μόνο και μόνο με τη σκέψη του τι θα σκεφτούν οι άνθρωποι για εμάς», δήλωσε η Weaver στο CBC. «Το coming out δεν ήταν ποτέ κάτι που σκέφτηκα. Δεν ήταν στο τραπέζι για μένα. Φόβος. Δεν ήταν καν μια πραγματική συνομιλία που θα μπορούσα να κάνω με τον εαυτό μου.»

Φοβόταν ότι το να είναι μια κουήρ γυναίκα στο άθλημα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις βαθμολογίες της, είπε.

“Το coming out δεν είναι ακόμα ασφαλέ σε πολλές χώρες σε όλον τον κόσμο. Σε μια διεθνής επιτροπή, ποιος ξέρει για ποιο πράγμα θα σε κρίνει κάποιος;” είπε. «Σε βάζει ακόμη πιο βαθιά στο να το αποκρύψεις.»

«Είναι πολύ σημαντικό να κοιτάς γύρω σου και να αναρωτιέσαι τι μας διαφεύγει εδώ. Αυτό ισχύει και για τους ανθρώπους που περιθωριοποιούνται επειδή δεν είναι λευκοί. Δες το άθλημά μας. Είναι λευκό. Είναι ετεροκανονικό και είναι ελίτ”, είπε.

“Γιατί δεν υπάρχουν κουήρ γυναίκες; Ποιος είναι ο λόγος; Γι’ αυτό πιστεύω ότι είναι δική μου δουλειά να θέσω το ερώτημα, γιατί δεν αισθανόμαστε ασφαλείς. Γιατί δε μπορείς να είσαι και το ένα και το άλλο; Είναι δική μας δουλειά να δούμε κριτικά τον αθλητισμό μας και να ονοματίσουμε ποιες ομάδες ανθρώπων δεν εκπροσωπούνται εδώ.»

Με την ανακοίνωση της, η Weaver, είναι σήμερα μια από τις λίγες γυναίκες στον κόσμο του πατινάζ, μαζί με τις Amber Glenn, Karina Manta και Fumie Suguri που μιλούν για συμπεριληπτικότητα.




Δες και αυτό!