Η Γυναίκα με τα Τέσσερα Ονόματα

14/06/2021
από
Βιτωράτος
Βιτωράτος

Ο Γιώργος Βιτωράτος αφέθηκε στην αφήγηση της γιαγιάς του, μιας γυναίκας που διένυσε μια ζωή γεμάτη χιλιόμετρα εμπειριών, συγκινήσεων, τρυφερών οικογενειακών αναμνήσεων και διαδρομών με ανθρώπους της καρδιάς.

Με απλότητα, λιτότητα και σαφήνεια διηγείται περιστατικά που την καθόρισαν και τη διαμόρφωσαν: από το Καλονερό και την Καλαμάτα μέχρι το Ναύπλιο και την Αθήνα και από την ιδιότητά της ως κόρης και αδελφής σε αυτήν της συντρόφου, της μητέρας και της γιαγιάς.

Τα τέσσερα ονόματα αποκαλύπτονται μέσα από τις σελίδες, ένα προς ένα. Τα γέννησε ο ίδιος ο βίος της και τα καθιέρωσε η σχέση της ανά περιόδους με τους ανθρώπους που την αποκαλούσαν Αγγελική, Κικίτσα, Γιώργαινα, Μπουμπού.

Σκληρή δουλειά, υπομονή, όνειρα, θέληση, προσφορά, αγάπη στην ομορφιά και την καλοσύνη. Έννοιες αυθεντικές, συνδεδεμένες με ένα παρελθόν που εκβάλλει πιο δυναμικά από ποτέ στο παρόν και το εξυγιαίνει με την αλήθεια και την ουσία του.

Πώς ζούσαν οι γυναίκες πενήντα χρόνια πριν; Πώς είναι να γυρίζει μια γιαγιά τον κόσμο με τον εγγονό της; Πώς βιώνει την απώλεια και την προσδοκία μια γυναίκα που όνειρό της είχε να ασχοληθεί με την τέχνη, αλλά η ζωή τής επιφύλασσε άλλη πορεία; Πώς αναπολεί αυτή η γυναίκα το χθες, που ενίοτε υπήρξε σκληρό για εκείνη;

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα ανασαίνουν αρμονικά και απέριττα μέσα από τις σελίδες του πρώτου βιβλίου του Γιώργου Βιτωράτου “Η Γυναίκα με τα Τέσσερα Ονόματα”. Τις συνεντεύξεις επιμελήθηκε η δημοσιογράφος Γεωργία Δρακάκη και το έργο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άρτεμις.

Απευθύνεται σε ανθρώπους που εκτιμούν το ανεπιτήδευτα ωραίο και το διαχρονικά εμπνευστικό, τη δύναμη της γυναικείας φύσης, αστείρευτης μες στα χρόνια, αλλά και την αξία μιας από τις πιο τρυφερές οικογενειακές σχέσεις.

Όπως, μεταξύ άλλων, έγραψε και η Λίλα Σταμπούλογλου για τη “Γυναίκα με τα Τέσσερα Ονόματα”, το βιβλίο αποτελεί “έναν φόρο τιμής στη σχέση γιαγιάς και εγγονού”.

Για εμάς, είναι κάτι αρκετά πέρα και πάνω από αυτό…

Ο Γιώργος Βιτωράτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992 και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται ως air host στο Δουβλίνο. Είναι ιδρυτής του ταξιδιωτικού ηλεκτρονικού περιοδικού FollowGeorge.gr μέσω του οποίου μοιράζεται με τους αναγνώστες του τις εκατοντάδες εμπειρίες του από τόπους της γης. Έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών με την Επικοινωνία και τις Δημόσιες Σχέσεις, ενώ οι σπουδές του σχετίζονται με το Digital Marketing. Αυτό είναι το πρώτο του βιβλίο.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!