Απόφαση-ορόσημο στο Σαν Φρανσίσκο: Βασικό εισόδημα για την τρανς κοινότητα

11/06/2021
από
Σαν Φρανσίσκο, βασικό εισόδημα, τρανς κοινότητα, απόφαση-ορόσημο
Απόφαση-ορόσημο στο Σαν Φρανσίσκο: Βασικό εισόδημα για την τρανς κοινότητα

Η πόλη του Σαν Φρανσίσκο είναι έτοιμη να προσφέρει καθολικά βασικό εισόδημα σε άτομα με χαμηλό εισόδημα, χωρίς άλλα κριτήρια.

Το πιλοτικό πρόγραμμα, μέρος ενός κινήματος που χρησιμοποιεί ένα εγγυημένο εισόδημα ως εργαλείο για την καταπολέμηση της φτώχειας, θα δώσει μετρητά απευθείας σε τρανς άτομα χωρίς προϋποθέσεις. Ακολουθεί μία παρόμοια πιλοτική προσπάθεια στην πόλη που εφαρμόστηκε πέρσι, και παρείχε καθολικό βασικό εισόδημα σε Μαύρες γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Η δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο, London Breed, συμπεριέλαβε 2 εκατομμύρια δολάρια στην πρόταση προϋπολογισμού της για φέτος, για τη χρηματοδότηση του προγράμματος, για τα επόμενα δύο χρόνια. Εάν το συμβούλιο εποπτών το εγκρίνει, περίπου 150 τρανς άτομα θα λαμβάνουν μηνιαίως επιδόματα έως 1.000 δολάρια ξεκινώντας από το φθινόπωρο. Εάν εγκριθεί, θα επιλεγεί μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που θα αναλάβει την καταγραφή των υποψηφίων ατόμων, δίνοντας προτεραιότητα σε μαύρες και λατίνες γυναίκες.

«Η τρανς κοινότητα υπέστη δυσανάλογα πλήγματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά γνωρίζουμε ότι οι ανισότητες που αντιμετωπίζουν οι τρανς άνθρωποι υπήρχαν πολύ πριν από αυτό», δήλωσε η Breed.

«Ακούσαμε από την κοινότητα, ότι αυτό το πρόγραμμα ήταν κάτι που θα μπορούσε να προσφέρει πραγματική, αναγκαία υποστήριξη, και είναι μία από τις σημαντικές επενδύσεις που κάνουμε με αυτόν τον προϋπολογισμό, για να διασφαλίσουμε ότι η τρανς κοινότητα διαθέτει τους πόρους και τα στοχευμένα προγράμματα, που θα τη βοηθήσουν να ευδοκιμήσει στο Σαν Φρανσίσκο.»

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κοινοτικές ομάδες, όπως το El / La Para TransLatinas και η Transgender District παρείχαν οικονομική υποστήριξη σε τρανς άτομα που έχασαν τη δουλειά τους.

Η Nicole Santamaria, επικεφαλής της El / La Para TransLatinas, δήλωσε ότι κατευθύνουν την οικονομική υποστήριξη προς τα τρανς άτομα που είναι λατίνες/οι, αλλά δυστυχώς, το πρόγραμμα δεν είναι αρκετό μακροπρόθεσμο. Η Santamaria είπε ότι το πιλοτικό πρόγραμμα θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος να γίνουν μόνιμες οι προσπάθειες αμοιβαίας βοήθειας και είπε ότι το καθολικό μοντέλο βασικού εισοδήματος είναι «απαραίτητο για την επιβίωση των τρανς κοινοτήτων μακροπρόθεσμα.» 

«Είμαστε αισιόδοξες/οι ότι φέτος, μ’ αυτήν την πρόταση, η κοινότητα Trans Latina θα έχει την απαραίτητη πρόσβαση για να υποβάλει αίτηση και να λάβει χρήματα ατομικά, αλλά και ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός… που κάνει τη δουλειά με πολύ περιορισμένους πόρους εδώ και χρόνια σε μια σταθερή κρίση.»




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!