Η αστυνομία της Καλιφόρνια έχει ξεκινήσει έρευνα για να εντοπίσει τον δράστη που έκαψε μια ΛΟΑΤ+ σημαία σε εκκλησία με αρχιερέα έναν γκέι αιδεσιμότατο.

Ο Αιδεσιμότατος Μάθιου Γούντγουαρντ, που λειτουργεί στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια, είχε διακοσμήσει την εκκλησία του για τον μήνα υπερηφάνειας με τη σημαία του Pride, για να «επικοινωνήσει την αγάπη του Θεού για όλα τα άτομα.»

Όμως, το Σάββατο το πρωί (5 Ιουνίου), συνειδητοποίησε ότι κάποιος είχε κατεβάσει και είχε κάψει τη σημαία.

Ο ίδιος ανέβασε φωτογραφίες των καμένων υπολειμμάτων της σημαίας στο Instagram, γράφοντας: «Έτσι σήμερα ξύπνησα, με την είδηση ότι η σημαία μας για το Pride έχει αφαιρεθεί μπροστά από τον καθεδρικό ναό και έχει καεί. Βγήκα για να το εξακριβώσω και βρήκα τα υπολείμματα μπροστά από ένα γειτονικό κτίριο. Με λυπεί, καθώς με τη σημαία μας αυτή επικοινωνούσαμε την αγάπη του Θεού για όλα τα άτομα.»

Μιλώντας στο The Sacramento Bee, ο Γούντγουαρντ, ο οποίος είναι ανοιχτά γκέι ιερέας, πρόσθεσε: «Με στεναχώρησε σήμερα το πρωί να βλέπω ότι κάποιος θέλησε να καταστρέψει αυτό που είναι ένα σύμβολο αγάπης και να το κάψει. Αλλά, ξέρετε, η αγάπη δεν ηττείται τόσο εύκολα.»

Ο αιδεσιμότατος ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα. Ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος του Σακραμέντο, Καρλ Τσαν, δήλωσε: «Έχουμε αναθέσει σε ντετέκτιβ μας το συμβάν. Έχει γίνει αναφορά στο αρχείο και η υπόθεση διερευνάται ως πιθανό έγκλημα μίσους.»

Παρόλο που ο ένοχος δεν έχει ακόμη εντοπιστεί, ο Γούντγουαρντ είπε ότι η εκκλησία του ήταν «πολύ υποστηρικτική και ευγενική» και αρνήθηκε να επιτρέψει σε αυτήν την πράξη μίσους να εξασθενίσει το πνεύμα υπερηφάνειας.

Την ημέρα που βρήκε την καμένη σημαία, είχε την πρόθεση να πάει σε μια «παρέλαση Pride puppy» με τον σκύλο του, τον River.

Πρόσθεσε στο Instagram:

«Αποφάσισα να πάω τελικά, αλλά αναβαθμίζοντας την ενδυμασία μου. Φορούσα το ιερατικό μου κολάρο και μία κάπα στα χρώματα του Pride. Έκανα υπέροχες συζητήσεις εκεί με μέλη του ΛΟΑΤ κέντρου του Σακραμέντο. Ο River ήταν φυσικά το αστέρι. Ήταν μια υπέροχη στιγμή μετά από ένα οδυνηρό πρωινό.»