Ένα μουσικό ΛΟΑΤ φεστιβάλ μόνο για γυναίκες φαίνεται πως είναι πολύ δημοφιλές, και ένα μεγάλο γεγονός για τη συμμετοχή θηλυκοτήτων.

Χθες το βράδυ (8 Ιουνίου), το Περιφερειακό Συμβούλιο του Ντερμπισάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου έδωσε το οκ για την πραγματοποίηση του FemmeFest, που αναμένεται να λάβει χώρα από τις 3 έως τις 6 Σεπτεμβρίου στο Green View Farm, στο μικρό χωριό Pikehall, κοντά στο Άσμπερν.

Η Fiona-Lisa Grant, η οποία διοργανώνει το φεστιβάλ, δήλωσε ότι θα παρέχει μια ασφαλή εκδήλωση για όλα τα άτομα, καθώς και για εκείνα που «φοβούνται» να αυτοπροσδιοριστούν ως λεσβίες, bi, τρανς και κουήρ.

Ο Colin McDougall, κάτοικος της περιοχής, εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο που θα είχε το φεστιβάλ στην περιοχή – σε συνδυασμό με άλλες εκδηλώσεις, όπως το Y Not, που προκαλούν αναταραχή.

Οι σύμβουλοι της επιτροπής αδειών επέλεξαν να εγκρίνουν το φεστιβάλ, αλλά μείωσαν μερικές από τις ώρες και τα events που ζητήθηκαν την Κυριακή το βράδυ έως τη Δευτέρα το πρωί, προκειμένου να αποφευχθεί η αναστάτωση των κατοίκων.

Το φεστιβάλ θα επιτρέπεται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, αλλά θα είναι συνδεδεμένο με τον Ιούνιο τα επόμενα χρόνια και η μουσική και το αλκοόλ την Κυριακή το βράδυ πρέπει να σταματήσουν τα μεσάνυχτα, αντί για τις 2 π.μ.

Η μέγιστη χωρητικότητα, αρχικά, έχει περιοριστεί σε 2.000 άτομα.

Οι διοργανώτριες του φεστιβάλ πρέπει να συμμορφώνονται με όλους τους σχετικούς κανονισμούς για την πανδημία Covid-19.

Ο McDougall ανησυχούσε για τη δυνατότητα του φεστιβάλ να φτάσει τα 5.000 άτομα: «Δε θέλουμε ένα άλλο φεστιβάλ με έως και 5.000 άτομα να παίζουν μουσική σε εξωτερικούς χώρους μέχρι τις 2 το πρωί. Πιστεύουμε ότι είναι μια δημόσια ενόχληση. Δεν είμαστε ενάντια στο FemmeFest. Έχουμε πολλά events που γίνονται σε μια αρκετά μικρή περίοδο του έτους στην περιοχή, τους υπέροχους ηλιόλουστους μήνες, περίπου σε διάρκεια οκτώ εβδομάδων, και είναι ενοχλητικό και έχει σωρευτικό αποτέλεσμα. Θα ήθελα να διευκολύνω το FemmeFest να γίνει, όχι να μην συμβεί.» 

Η Grant δήλωσε στην ακρόαση: «Εκτιμώ πλήρως τις ανησυχίες του κ. McDougall και γι’ αυτό ήθελα να επισκεφτώ τους χωρικούς. Κάποια από τα πράγματα που είχε ζήσει ήταν απαίσια.»

«Όμως, το FemmeFest δε μοιάζει καθόλου με το Y Not. Νιώθω σαν να έχει συγκριθεί μ’ αυτό και δεν έχει καμία σχέση.»

«Στην επιστολή μου, που έδωσα στους κατοίκους, είπα ότι περιμένουμε 500-1.000 κατοίκους, είμαι μόνο μια γυναίκα και πρόκειται για μια ΛΟΑΤ εκδήλωση και είναι η πρώτη, οπότε δεν υπάρχει τρόπος να είναι 5.000 άτομα. Δε βλέπω να υπάρξουν 5.000 παρευρισκόμενα άτομα.»

«Πρέπει να λάβετε υπόψη ότι το ποσοστό των ΛΟΑΤΚ ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μόνο το 2%, οπότε δεν πρόκειται ποτέ να πιάσουμε αυτούς τους αριθμούς. Χρειαζόμαστε 500, μέχρι 1.000 άτομα και θα ήταν υπέροχα, με 1.500 θα ήταν ανέλπιστα.» 

«Δεν μπορώ να πω πόσα άτομα θα είναι εκεί, αλλά ελπίζω για 1.000.»

«Το αναμενόμενο εύρος ηλικίας θα είναι μεταξύ 25 με 65 ετών. Θέλω να είναι μια εκδήλωση 18+ έτσι ώστε να μη διαχωριστούν τα 18-24 άτομα, αυτό δεν είναι δίκαιο. Αλλά οι γυναίκες που είναι 18 ετών είναι πιθανότατα ακόμα πολύ φοβισμένες για να συμμετάσχουν σε αυτήν την εκδήλωση, οπότε γι’ αυτό θα ήθελα να είναι μια εκδήλωση 18+.» 

«Αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία. Υπάρχουν τόσα πολλά φεστιβάλ εκεί έξω με χιλιάδες παρευρισκόμενα άτομα, και αυτό είναι μόνο μια μικρή εκδήλωση, και είναι άδικο σε ανθρώπους που θέλουν να συναντήσουν ανθρώπους που έχουν το ίδιο πνεύμα, να λένε, «λοιπόν, μπορείτε να έχετε μέχρι 1.000 άτομα κι αυτό είναι.»

Το Σάββατο βράδυ του φεστιβάλ, θα υπήρχε μια σιωπηλή ντίσκο, από τα μεσάνυχτα έως τις 2 π.μ.

Κατά τη διάρκεια αυτού του μέρους της εκδήλωσης, τρεις DJ θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους, με μουσική που θα παίζει σε διαφορετικά κανάλια στα ακουστικά που θα φοριούνται από τα άτομα που θα συμμετέχουν.

Το φεστιβάλ κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ως «το πιο καυτό λεσβιακό γεγονός του 2021» και είναι αυστηρά για «λεσβίες, τρανς και κουήρ γυναίκες.»

Ερωτηθείς για τον περιορισμό του φεστιβάλ σε ΛΟΑΤ γυναίκες συμμετέχουσες, μία εκπρόσωπος του FemmeFest είπε: «Υπάρχουν περίπου 240 φεστιβάλ στο Ηνωμένο Βασίλειο που είναι ανοιχτά για οποιοδήποτε φύλο να παρευρεθεί. Το FemmeFest είναι το μοναδικό φεστιβάλ μουσικής/χορού που θα παρέχει έναν ασφαλή χώρο, όπου οι λεσβίες, οι bi, οι τρανς και οι κουήρ γυναίκες θα μπορούν να συναντηθούν ως γυναίκες με τη σκέψη να απολαύσουν ένα σαββατοκύριακο μουσικής σε ένα άνετο περιβάλλον.»

Μια ανάρτηση από τα μέσα Ιανουαρίου δείχνει ότι η εκδήλωση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 28 Ιουνίου, αλλά μεταφέρθηκε από τις διοργανώτριες έως ότου όλα τα ενήλικα άτομα να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εμβόλια Covid-19.

Μια δημοσίευση αργότερα τον Ιανουάριο αναφέρει ότι η εκδήλωση θα έχει «γρήγορα επιτόπια test.»

Femme Fest

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.