Παρουσιάστηκε η νέα Pride σημαία – συμπεριληπτική ως προς τα intersex άτομα

08/06/2021
από

Η νέα εκδοχή της σημαίας Υπερηφάνειας αναφέρεται και στα intersex άτομα.

Πιο συγκεκριμένα, στην pride σημαία έχει προστεθεί ένα κίτρινο τρίγωνο με έναν μωβ κύκλο.

Η νέα αυτή εκδοχή σχεδιάστηκε από τ@ Valentino Vecchietti (χρησιμοποιεί θηλυκές και ουδέτερες αντωνυμίες), από την οργάνωση Intersex Equality Rights του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Intersex Equality Rights UK παρουσίασε τη σημαία με μια ανάρτηση στα social media.

«Το 2013 oι Morgan Carpenter και Tony Briffa της Intersex Human Rights Australia σχεδίασαν την intersex σημαία», ανέφερε η οργάνωση.

«Το 2017 υπό την ηγεσία της Amber Hikes, το Γραφείο ΛΟΑΤ+ Υποθέσεων της Φιλαδέλφειας σχεδίασε εκ νέου τη σημαία του ουράνιου τόξου, προσθέτοντας μαύρες και καφέ ρίγες ώστε να συμπεριλάβει και τα μαύρα και γενικότερα τα μη λευκά άτομα. Με βάση αυτό, το 2018 το άτομο Daniel Quasar επανασχεδίασε τη σημαία για να συμπεριλάβει και τρανς/non-binary άτομα, δημιουργώντας τη σημαία Pride Progress».

“Το 2021, το άτομο Valentino Vecchietti της Intersex Equality Rights UK ανέπτυξε το σχέδιο σημαίας Pride Progress για να ενσωματώσει τη σημαία intersex.”

https://www.instagram.com/p/CPwvT3glwtw/

Η Intersex Equality Rights UK πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που μοιράστηκε τη νέα σημαία, έχει λάβει πολλά θετικά σχόλια από «άτομα intersex και συμμάχους από όλο τον κόσμο» που «είπε ότι τους φέρνει χαρά να βλέπουν την ένταξη στο intexex».




Δες και αυτό!