Dan Howell: Μετά το coming out η ψυχική μου υγεία άλλαξε 180 μοίρες

31/05/2021
από
Dan Howell
Dan Howell

Το αστέρι του YouTube, Dan Howell, περιγράφει πώς το coming out του ως γκέι μεταμόρφωσε την ψυχική του υγεία, μετά την ανατροφή του σε ένα «τοξικά αρρενωπό» περιβάλλον.

Ο Howell, κωμικός και δημοφιλής YouTuber, έκανε δημόσια coming out τον Ιούνιο του 2019, σε ένα βίντεο 45 λεπτών, με τίτλο “Βασικά είμαι γκέι.” 

Ένα χρόνο μετά, κυκλοφόρησε τον «πρακτικό οδηγό ψυχικής υγείας» για να Περάσει κι Αυτό το Βράδυ, ο οποίος αντιμετωπίζει τη διασταύρωση μεταξύ της αρρενωπότητας και της ψυχικής υγείας, για τα κουήρ άτομα και τους στρέιτ άνδρες.

Ο Howell είπε στο GQ: «Επειδή μεγάλωσα σε ένα πολύ τοξικά αρρενωπό περιβάλλον, αντιμετωπίζω προκλήσεις ψυχικής υγείας, όπως και οποιοσδήποτε άντρας – ανεξάρτητα από το αν είναι γκέι ή όχι, δηλαδή αυτήν την πίεση να έχω σκληρό το πάνω χείλος και να μη δείχνω ευαλωτότητα και να μη ζητώ βοήθεια για να μη θεωρηθώ αδύναμος.» 

Αλλά αυτό το στίγμα γύρω από την ευαλωτότητα, είπε, τον οδήγησε να αγνοήσει τον αυθεντικό του εαυτό και να αναπτύξει μια «τραυματική σχέση» με τη σεξουαλικότητά του, η οποία επηρέασε σημαντικά την ψυχική του υγεία.

Ο Howell, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει το κανάλι του στο YouTube για να μιλήσει για την ψυχική υγεία του, όπως σε ένα βίντεο του 2017 με τίτλο: «Ντάνιελ και κατάθλιψη» (Daniel and Depression), είπε: «Δε θα μπορούσα να εκτιμήσω πόσο εγγενώς συνδέεται η σεξουαλικότητά μου με τα περισσότερα από τα βάσανα στη ζωή μου.»

«Βασίζεται πραγματικά σε ένα σημείο με την αυθεντικότητα: εάν ζείτε ένα ψέμα, εάν πιέζετε ενάντια σε κάτι θεμελιωδώς αληθινό και αναπόφευκτο για τον εαυτό σας, απλώς πρόκειται να καείτε και να φτάσετε σε ένα σημείο, όπου δε μπορείτε να το κάνετε άλλο πια. Αυτό συνέβη σε μένα.»

Ο Howell συνέχισε: «Αυτό που συνέβη με μένα ήταν να φτάσω σ’ αυτό το τείχος, έφτασα σ’ εκείνο το σημείο που απλά δεν μπορούσα να συνεχίσω πια στην καθημερινή μου ζωή.»

«Ως κάποιος που δημιουργεί, και υποτίθεται ότι είναι διασκεδαστής και μιλάει για τον εαυτό μου για τα προς το ζην, κυριολεκτικά δεν μπορούσα να δουλέψω πια μέχρι να ασχοληθώ με αυτό το θέμα. Τα πάντα είχαν να κάνουν με την αυτοεκτίμησή μου, την κοσμοθεωρία μου, και τη δική μου σχέση με τα συναισθήματά μου… Για μένα, η στιγμή -λοιπόν, λέω «η στιγμή» που έκανα coming out, όμως ήταν μια διαδικασία διάρκειας ενός έτους- ήταν κυριολεκτικά ένα βάρος που έφυγε, με τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω σε κανένα άτομο που δεν έχει βρεθεί εκεί.»

«Ένιωσα σαν όλη μου τη ζωή να φορούσα ένα αλυσοπρίονο πάνω μου, που μόλις έπεσε στο πάτωμα, ένιωσα σαν ένα εντελώς διαφορετικό άτομο», πρόσθεσε.

«Κι αυτό το είδος αποδοχής του εαυτού, μου επέτρεψε να επανεκτιμήσω κάθε πτυχή του εαυτού μου σε σχέση με την ψυχική μου υγεία. Άλλαξα κατά 180 μοίρες.»




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!