Molly Knox Ostertag: Η κουήρ ορατότητα στο «The Girl From the Sea»

31/05/2021
από
Molly Knox Ostertag, The Girl From the Sea

Η Molly Knox Ostertag εργάζεται πάνω στην ιστορία για το «The Girl From the Sea», τη νέα της graphic novel από τη Scholastic.

«Είναι σε αυτό το νησί όπου πέρασα τα καλοκαίρια μου. Οι γονείς μου ήταν και οι δύο δάσκαλοι, οπότε είχαν τα καλοκαίρια ελεύθερα και πηγαίναμε στη Νέα Σκωτία και μέναμε σε μία μικροσκοπική καλύβα, σαν μια καλύβα ψαρέματος σε ένα νησί», λέει η Ostertag. «Ήταν πραγματικά ρουστίκ και εξοχικό και τόσο όμορφο. Όμως, καθώς μεγάλωσα, έγινε πολύ μοναχικό. Είχα λοιπόν πολλές φαντασιώσεις να συναντήσω ανθρώπους και απλώς να έχω μία ρομαντική σχέση ή ακόμα και μια φιλία, ακριβώς αυτό το είδος φαντασίας να έχεις κάποιο άτομο, που εμφανίζεται και που είναι εκεί για σένα.» 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Molly Knox (@molly_ostertag)

Αυτό ακριβώς συμβαίνει στη 15χρονο Morgan, την πρωταγωνίστρια του «The Girl From the Sea». Η Morgan είναι γκέι, αλλά δεν έχει κάνει coming out ακόμα. Δε φοβάται ότι θα τη διώξουν από το σπίτι της, απλώς ότι δε θα την αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο. Έτσι, σχεδιάζει να περιμένει και να το κάνει αφού απομακρυνθεί από τη μικρή πόλη της. Αυτά τα σχέδια καταρρέουν, όταν συναντά την Keltie, ένα μυστηριώδες κορίτσι με μεγάλα μάτια και τάση προς το νερό. Η Keltie αποδεικνύεται ότι είναι ένα selkie, ένα μυθικό κορίτσι φώκια, που αλλάζει σχήμα.

Η Ostertag ήθελε να κάνει κάτι διαφορετικό από άλλα βιβλία για νεαρά άτομα με ρομαντικό περιεχόμενο και άλλες κουήρ ρομαντικές ιστορίες. Αντί να πηγαίνει με μία αίσθηση «θα, δεν θα», θα ήθελε να απολαμβάνει τη σχέση. «Απλώς άφησα τον εαυτό μου να είναι πολύ, πολύ χαρούμενη με αυτό το βιβλίο. Ένιωσα ότι τα πράγματα που μου αρέσει να ζωγραφίζω, τα ρομάντζα και αυτές τις γλυκές, αφράτες στιγμές, ένιωσα ότι μου άρεσε πολύ να τα σχεδιάζω. Ας ελπίσουμε ότι θα αρέσει στον κόσμο να τα διαβάζει», ανέφερε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Molly Knox (@molly_ostertag)

«Ήθελα πραγματικά να κάνω μια ιστορία όπου θα φιληθούν στις πρώτες 16 σελίδες και το υπόλοιπο βιβλίο θα ασχολείται με τις επιπτώσεις αυτού του φιλιού και προσπαθώ να καταλάβω πώς να αποτυπώσω μια σχέση και να υπάρχουν αυτοί οι ξεχωριστοί στόχοι που έχουν και τα δύο κορίτσια», προσθέτει.

Αναφέρει ότι ήταν ενθουσιασμένη που αποφάσισε «να δείξει όχι μόνο ότι μπορεί να έχεις ερωτοχτυπηθεί για κορίτσια, αλλά μπορείς να γνωρίσεις ένα κορίτσι και θα μπορούσε να είναι πολύ ωραίο. Ακόμα κι αν υπάρχουν άλλες επιπλοκές, υπάρχει αυτή η φανταστική επιθυμία-εκπλήρωση του πραγματικού ρομαντισμού, που δεν είχα δει στα βιβλία για έφηβα άτομα. Οπότε, πέρασα πολύ διασκεδαστικά. Είναι το αγαπημένο μου πράγμα. Αν μπορούσα να ζωγραφίζω μόνο χνουδωτό ρομαντισμό όλη μέρα, αυτό θα ήταν ιδανικό.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Molly Knox (@molly_ostertag)

Ήθελε επίσης να εξερευνήσει ένα είδος δραματικού coming out που δεν θα επικεντρώνεται στην ομοφοβία ή τη βία. «Είμαι απίστευτα τυχερή. Η οικογένειά μου ήταν πραγματικά υποστηρικτική», λέει. «Θυμάμαι να μου αρέσουν τα κορίτσια και να νιώθω κουήρ στο γυμνάσιο και να νιώθω ότι δεν μπορώ να το παραδεχτώ. Όχι επειδή θα αντιμετώπιζα μίσος ή εγκλήματα μίσους, αλλά επειδή θα με αντιμετώπιζαν χωριστά. Θα με διαχώριζε από τις άλλες φίλες μου.»

Αυτό εξερευνά και το «The Girl From the Sea.» «Υπάρχει ακόμα αυτός ο φόβος να είμαι γνωστή και αυτός ο φόβος, ότι ίσως η εκδοχή του εαυτού μου, που όλοι οι άλλοι θέλουν να είμαι, είναι καλύτερη από το άτομο που πραγματικά είμαι. Το βιβλίο έχει να κάνει με τη συνειδητοποίηση ότι το άτομο που είσαι είναι το άτομο που χρειάζονται και που αγαπούν οι άνθρωποι γύρω σου και που θέλουν να βλέπουν.» 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Molly Knox (@molly_ostertag)

Γνωρίζει επίσης ότι πολλά κουήρ κορίτσια αγωνίζονται με την αίσθηση ότι η έλξη τους θα τις κάνει να φαίνονται σαν «αρπακτικά» στις συνομήλικές τους. «Ήθελα να εξερευνήσω πώς αυτός ο ίδιος ο φόβος μπορεί να σε κάνει να μην πλησιάζεις κάποια, επειδή δε μοιράζεσαι τον εαυτό σου μαζί της. Αυτό το κομμάτι ήταν σίγουρα αυτό για το οποίο είχα σκάψει περισσότερο στα συναισθήματά μου, όταν ήμουν 14, 15, 16,» ανέφερε.

Ενώ η Morgan αντιπροσωπεύει ένα κομμάτι των κουήρ ατόμων, που φοβούνται να είναι αληθινά ο εαυτός τους, η Keltie αντιπροσωπεύει εκείνο το κομμάτι που δεν μπορείς πια να το να κρύψεις. «Νομίζω ότι η Morgan μερικές φορές ντρέπεται γι’ αυτήν. Τότε, στην πραγματικότητα, αυτό για το οποίο η Morgan ντρέπεται είναι ο εαυτός της και γυρνάει και λέει πράγματα όπως, γιατί δεν παίρνεις αυτά τα πράγματα που υποτίθεται ότι είσαι πιο ήσυχα και τα ζεις τόσο δυνατά και είσαι ταραχώδης και χαοτική και απλά ένα μαγικό πλάσμα από τον ωκεανό; Νομίζω ότι σπάει τα τείχη της Morgan επειδή είναι τόσο αδύνατο να το περιορίσει.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Molly Knox (@molly_ostertag)

Συνεχίζει, «Δεν μπορείτε να βάλετε όλες τις επιθυμίες σας και όλες τις ταυτότητές σας σε κουτιά. Θα ξεχειλίσει, θα ξεχειλίζει σε ολόκληρη τη ζωή σας και αυτό δεν είναι κακό. Ας ελπίσουμε ότι, παίρνοντας αυτήν την αίσθηση ενδυνάμωσης και δείχνοντας επίσης ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ νεαρά άτομα στην εφηβεία μπορούν να έχουν σχέσεις και να είναι γλυκά και καλά το ένα με το άλλο και μπορούν να ξεπερνούν πράγματα και να ζουν μαζί μία ιστορία.»

Η Ostertag ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στα νεαρά άτομα σχετικά με το coming out μέσα από το βιβλίο, ειδικά τα νεαρά άτομα που μπορεί να φοβούνται να κάνουν coming out λόγω του τρόπου με τον οποίο θα αντιδράσουν οι άλλοι.

«Νομίζω ότι όταν κάνεις coming out είναι ένα δώρο που δίνεις στον εαυτό σου», λέει. Αλλά επίσης, «η πράξη της εξήγησης της ταυτότητάς σας σε κάποιον είναι δώρο. Αυτό είναι κάτι που κερδίζουν μέσω της αξιοπιστίας και της αγάπης, και αν δεν αισθάνεστε ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε τους ανθρώπους στη ζωή σας με αυτό το δώρο, τότε δε χρειάζεται να το κάνετε. Δε σε κάνει λιγότερο έγκυρο ως κουήρ άτομο.» 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Molly Knox (@molly_ostertag)

Αλλά, θέλει, επίσης, να ξέρουν ότι υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που θα τα αγαπήσουν, επειδή είναι ο εαυτός τους, απ’ ότι άνθρωποι που θα τα μισήσουν.

«Η κοινότητά μας είναι τόσο έτοιμη για εσάς, και τόσο ενθουσιασμένη για εσάς, και δεν πηγαίνει πουθενά», υπογραμμίζει. «Λοιπόν, κάντε ό, τι πρέπει να κάνετε για να είστε σε ένα μέρος, όπου αισθάνεστε ασφαλείς να ζείτε ανοιχτά, αλλά επίσης να γνωρίζετε ότι αν αισθάνεστε ότι μπορείτε να κάνετε coming out και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσετε οικονομικές συνέπειες, ή να βρεθείτε στον δρόμο, νομίζω ο κόσμος χρειάζεται να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.» 

Το «The Girl From the Sea» θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία και θα είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο από την Τρίτη.

Η Molly Knox Ostertag (γεννημένη στις 28 Οκτωβρίου 1991) είναι Αμερικανίδα σκιτσογράφος και συγγραφέας, γνωστή για το webcomic της “Strong Female Protagonist”, για τα “The Witch Boy”, “The Hidden Witch” και “The Midwinter Witch”, και για τη δουλειά της στη σειρά “Tales of the Night Watchman.” Το 2020 αναγνωρίστηκε από το περιοδικό, ως ένα από τα πιο αξιόλογα άτομα της χρονιά, που ήταν κάτω των 30 ετών.




Δες και αυτό!