Stephen King: «Η JK Rowling με μπλόκαρε γιατί έγραψα ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες»

20/05/2021
από

Ο Stephen King είπε ότι η JK Rowling τον «ακύρωσε» και τον «μπλόκαρε», όταν απάντησε ότι «ναι, οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες».

Ήταν πριν έναν χρόνο όταν η JK Rowling απάντησε στο Twitter στην κατηγορία του βουλευτή Lloyd Russell-Moyle ότι είχε «χρησιμοποιήσει» την εμπειρία της ενδοοικογενειακής βίας για να επιτεθεί στα τρανς άτομα, χρησιμοποιώντας ένα απόσπασμα της Andrea Dworkin: «Οι άνδρες αντιδρούν συχνά στα λόγια των γυναικών – μιλώντας και γράφοντας – σαν ήταν πράξεις βίας. Μερικές φορές οι άνδρες αντιδρούν στα λόγια των γυναικών με βία».

Όταν ο Stephen King έκανε retweeted το απόσπασμα, η Rowling δήλωσε ότι η αγάπη της για τον συγγραφέα είχε φτάσει σε «νέα ύψη».

Ωστόσο, όταν οι followers ζήτησαν από τον King να διευκρινίσει τη στάση του σχετικά με τα τρανς δικαιώματα, εκείνος δήλωσε με έμφαση: «Οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες». Το tweet της Rowling που επαινούσε τον King σύντομα εξαφανίστηκε.

Μιλώντας για το περιστατικό σε συνέντευξη με το Daily Beast, ο King είπε: «Η Jo με ακύρωσε. «Νομίζω πως με μπλόκαρε. Εδώ είναι το θέμα: Είναι ευπρόσδεκτη να έχει τη γνώμη της. Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργεί ο κόσμος. Αν πιστεύει ότι οι τρανς γυναίκες είναι επικίνδυνες ή ότι οι τρανς γυναίκες είναι κάπως όχι γυναίκες, ή οποιοδήποτε πρόβλημα έχει με αυτό – αν πιστεύει όλα αυτά, έχει δικαίωμα στη γνώμη της».

«Εμένα κάποιος με ρώτησε αν πιστεύω ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες και απάντησα: “ναι, το πιστεύω”».

«Και αυτή θύμωσε με τη γνώμη μου αυτή», δήλωσε ο συγγραφέας.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!