Lesvia – The Herstory of Eressos: Μια ταινία για τη (λεσβιακή) ιστορία της Ερεσού

17/05/2021
από

“Πιστεύω ότι η ταινία θα είναι ένα μια σημαντική καταγραφή των ζωών, της αγάπης και της ιστορίας αυτού του συναρπαστικού τόπου και βοηθώντας την να υλοποιηθεί θα είστε ένα σημαντικό μέρος της ίδιας της ιστορίας”.

Η κινηματογραφίστρια Τζέλη Χατζηδημητρίου έχει ως στόχο να καταγράψει την ιστορία της Ερεσού, μέσα από μια ταινία που θα αποτελέσει ένα σημαντικό λεσβιακό ντοκιμαντέρ.

Η ίδια έχει κάνει περισσότερες από 70 συνεντεύξεις με λεσβίες, αφιερώνοντας περισσότερα από 10 χρόνια μιλώντας με γυναίκες που βρέθηκαν στην περιοχή τη δεκαετία του ’70, γυναίκες που έχτισαν επιχειρήσεις, γυναίκες που παραθερίζουν, γυναίκες που ζουν όλο το χρόνο, αλλά και με κατοίκους της περιοχής.

Όπως αναφέρει και η ίδια: “Οι συνεντεύξεις αναφέρονται στην απόλυτη χαρά και την ελευθερία που έχουν βιώσει οι γυναίκες σε αυτό το μοναδικό μέρος. Είναι μαρτυρία για τους αγώνες των γυναικών, ιδίως των λεσβιών, που αγωνίζονται για την ελευθερία να είναι οι εαυτές τους”.

Για την ολοκλήρωση της ταινίας απαιτούνται τουλάχιστον 20.000 €. Για τη συγκέντρωση του ποσού η Τζέλη έχει ξεκινήσει ένα crowdfunding, ζητώντας την υποστήριξή μας.

Μπορείς να υποστηρίξεις εδώ

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!