Εθνικό Μνημείο το Pulse Nightclub μετά από απόφαση της Βουλής

17/05/2021
από
Pulse Nightclub
Pulse Nightclub

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε την Τετάρτη, ώστε το Pulse Nightclub να ανακηρυχθεί Εθνικό Μνημείο. Το πέρασμα του νομοσχεδίου μέσα από το Σώμα έρχεται λίγες εβδομάδες πριν από την 5ετή επέτειο της θλιβερής επετείου της 12ης Ιουνίου του 2016, όταν 49 άνθρωποι δολοφονήθηκαν και 53 τραυματίστηκαν στο δημοφιλές γκέι κλαμπ στο Ορλάντο της Φλόριντα.

“Αυτή η φρικτή πράξη μίσους και τρόμου … θα μπορούσε να μας χωρίσει, αλλά συναντηθήκαμε πιο δυνατοί από ποτέ”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Βουλής Darren Soto (D-Fla.), ένας από τους εισηγητές του νομοσχεδίου, στο Orlando Sentinel. «Το Ορλάντο ορκίστηκε ως κοινότητα να μην ξεχάσει ποτέ αυτά τα άτομα που χάσαμε εκείνο το βράδυ. Οι ιστορίες τους, οι εικόνες τους, οι αναμνήσεις τους και τα πνεύματα και οι αναμνήσεις τους πρέπει να ζουν στην καρδιά μας.» 

«Μαζί θα ανοίξουμε μυαλά και καρδιές, θα κάνουμε το μνημείο Pulse ένα εθνικό σύμβολο ελπίδας, αγάπης και αλλαγής», πρόσθεσε ο Soto.

Το νέο ψήφισμα εισήχθη επίσης από τις εκπροσώπους Stephanie Murphy και Val Demings, και οι δύο εκπρόσωποι των δημοκρατικών της Φλόριντα. Η Demings δήλωσε ότι τα θύματα του Pulse «θα ζήσουν στις καρδιές μας» και δε θα «καθοριστούν από τους τραγικούς θανάτους τους μέσω της βίας με όπλο». Υπογράμμισε ακόμη ότι θα τα θυμόμαστε «από τις ζωές που έζησαν, τους ανθρώπους που άγγιξαν και την αγάπη που έδωσαν», σύμφωνα με το Sentinel.

Με την ονομασία National Pulse Memorial & Museum, το πρώτο στάδιο του νέου μνημείου θα ανεγερθεί στον τρέχοντα χώρο στο Ορλάντο. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εκτείνεται πάνω από μισό μίλι στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο του Ορλάντο, όπου ο δράστης άνοιξε πυρ σε βάρος των θυμάτων. Το μνημείο διοικείται από το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα onePulse Foundation και δε θα ενσωματωθεί στο εθνικό πάρκο ούτε δε θα λάβει εθνική χρηματοδότηση.

Τη στιγμή της επίθεσης του Pulse ήταν η χειρότερη μαζική δολοφονία στην αμερικανική ιστορία. (Μεταξύ των νεκρών ήταν και ο ένοπλος, ο οποίος πέθανε από πυροβολισμό από την αστυνομία.) Αλλά μόλις ένα χρόνο αργότερα, ένας άλλος σκοπευτής πήρε τη ζωή 58 ατόμων και τραυμάτισε τουλάχιστον 700 άτομα ακόμη, σε μια συναυλία στο Paradise της Νεβάδα.

Οι μαζικοί πυροβολισμοί αυξάνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με το Αρχείο Gun Violence Archive, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 600 μαζικές βολές το 2020, σε σύγκριση με 417 το προηγούμενο έτος. Μέχρι στιγμής, το 2021 έχουν δει καταγραφεί 147 πυροβολισμοί, από τους οποίους υπήρχαν πολλά θύματα.

Ο κόσμος του twitter τίμησε τη μνήμη των θυμάτων του Pulse




Δες και αυτό!