Γερμανοί ιερείς αψηφούν τον Πάπα με δημόσιες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών

07/05/2021
από

Τα ομόφυλα ζευγάρια σε ολόκληρη τη χώρα σκοπεύει να ευλογήσει μια ομάδα Γερμανών καθολικών ιερέων τη Δευτέρα, παρακάπτοντας το διάταγμα του Βατικανού, που ορίζει ότι η Καθολική Εκκλησία δεν μπορεί να ευλογεί τους γάμους ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου. 

Σύμφωνα με το CBS News, δεκάδες Γερμανοί ιερείς υπέγραψαν δήλωση λέγοντας ότι θα συνεχίσουν να ευλογούν τα ομόφυλα ζευγάρια.

“Λαμβάνοντας υπόψη την άρνηση του Συνεδρίου για το Δόγμα της Πίστης να ευλογήσει τις ομόφυλες σχέσεις, υψώνουμε τις φωνές μας και λέμε: Θα συνεχίσουμε να συνοδεύουμε άτομα που θα συνάψουν μια δεσμευτική σχέση στο μέλλον και θα ευλογούμε τη σχέση τους αυτή”, αναφέρει η δήλωση. “Δεν αρνούμαστε μια τελετή ευλογίας. Αυτό το κάνουμε με δική μας ευθύνη ως πάστορες, οι οποίοι υποσχόμαστε στους ανθρώπους σε σημαντικές στιγμές της ζωής τους τις ευλογίες που μόνο ο Θεός δίνει. Σεβόμαστε και εκτιμούμε την αγάπη τους και πιστεύουμε επίσης ότι οι ευλογίες του Θεού είναι για όλους.”

Οι ιερείς έχουν επίσης οργανώσει αρκετές εκκλησιαστικές τελετές, που θα πραγματοποιηθούν στις 10 Μαΐου σε ολόκληρη τη χώρα.

Ένας από τους διοργανωτές, ο Klaus Nelissen, είπε στο Wall Street Journal ότι επιλέχθηκε η Δευτέρα ως μέρα επειδή είναι παραδοσιακά μια ημέρα άδειας για έναν ιερέα: «Κανένας επίσκοπος δεν μπορεί να μας πει να μην το κάνουμε, αφού το κάνουμε την ελεύθερη ώρα μας», είπε.

Τον Μάρτιο, το Βατικανό σε δήλωση που εγκρίθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο ανακοίνωσε ότι η Καθολική Εκκλησία δεν μπορεί να ευλογεί τις ενώσεις των ομόφυλων σχέσεων, επειδή ο Θεός «δεν μπορεί να ευλογεί την αμαρτία».

Πολλοί θεώρησαν τη δήλωση απογοητευτική, ειδικά αφού ο Πάπας Φραγκίσκος έχει δείξει μια κάποια υποστήριξη στη ΛΟΑΤ+ κοινότητα.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!