Το “Luca”, η νέα ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney και της Pixar (κυκλοφορεί στις 17 Ιουνίου), ακολουθεί τις αλλαγές στη ζωή δύο έφηβων πλασμάτων (Luca & Roberto) στην ιταλική Ριβιέρα, ένα ηλιόλουστο καλοκαίρι.

Το τρέιλερ της ταινίας κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα, με αρκετό κόσμο να μιλά για τις ομοιότητες με το “Call Me By Your Name” του Luca Guadagnino.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία, με πρωταγωνιστές τον Timothee Chalamet και τον Armie Hammer, γυρίστηκε επίσης στην Ιταλία και επικεντρώθηκε σε μια ερωτική σχέση μεταξύ των χαρακτήρων Elio και Oliver.

“Ήμασταν λίγο έκπληκτοι”, δήλωσε στο ΕΤ ο σκηνοθέτης του Luca, Enrico Casarosa, σχολιάζοντας τις συγκρίσεις. “Όσο για τον Luca Guadagnino είναι φοβερός – λατρεύω τις ταινίες του!”

Ο 50χρονος σκηνοθέτης συνέχισε: “Όλοι είμαι κάπως έτσι εκείνη την περίοδο. Εκτιμώ που ο κόσμος μπορεί να δει το οτιδήποτε σ΄αυτούς τους χαρακτήρες και ελπίζω να υπάρχει κάτι καθολικό για όλους…”

Μιλώντας, επίσης στο Polygon, δήλωσε: “Μιλά για τη φιλία τους στον προ-εφηβικό κόσμο. Αυτό του είδους η φιλία θα σε οδηγήσει προβλήματα, Θα σε ωθήσει σε αλλαγές, θα σε σπρώξει να βρεις τον εαυτό σου…”