Λεσβιακό το κορυφαίο ζευγάρι σε χορό αποφοίτησης | Αντιδράσεις γονέων

05/05/2021
από

Όταν μαθήτριες και μαθητές στο Kings High School στο Kings Mill του Οχάιο, εξέλεξαν την Annie Wise και την κοπέλα της Riley Loudermilk, ως κορυφαίο ζευγάρι της χρονιάς, για την τάξη τους, και τους έδωσαν τους τιμητικούς τίτλους του λεγόμενου βασιλιά και της λεγόμενης βασίλισσα της τάξης, η Annie δεν το πίστευε και ξέσπασε σε δάκρυα χαράς.

«Ήταν τόσο ωραίο», είπε η Wise στο NBC News τη στιγμή που έμαθε ότι είχαν εκλεγεί. «Ήταν σαν δυνατή κραυγή, με πολλά δάκρυα. Το στέμμα μου έπεσε και έσπασε.» Το ζευγάρι είναι και οι δύο 18 ετών και άρχισαν να είναι μαζί πριν από έξι μήνες. Και οι δύο έχουν γίνει το πρώτο queer ζευγάρι που εξελέγη βασιλιάς και βασίλισσα στο σχολείο τους.

Ωστόσο, μερικοί γονείς έμαθαν για την επικείμενη στέψη των δύο λεσβιών, και αντέδρασαν με πολύ θυμό σε μια συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής που πραγματοποιήθηκε με σκοπό ακριβώς τη συζήτηση αυτού του θέματος. Ωστόσο, υπήρχαν και άλλοι γονείς που μίλησαν υπέρ των μαθητριών στη συνάντηση, λέγοντας ότι ήταν περήφανες/οι για την επιβεβαίωση αυτή χωρίς αποκλεισμούς και την εκλογή των Wise και Loudermilk. Στο τέλος, το σχολικό συμβούλιο υποστήριξε την απόφαση των μαθητριών/τών ως προς τη στέψη της Wise και της Loudermilk στον ετήσιο χορό του σχολείου.

Μερικοί γονείς δεν ήταν τόσο ενθουσιασμένοι, και τουλάχιστον ένας θυμωμένος γονέας εξέφρασε αντίθετη γνώμη σε μια συνεδρίαση του σχολικού συμβουλίου.

«Το σώμα των μαθητριών/των εξέλεξε δύο κοπέλες ως βασιλιά και βασίλισσα του χορού», είπε ένας γονέας υπέρ των μαθητριών/τών σύμφωνα με το WXIX: «Πρόκειται προφανώς για μια ενεργή, συλλογική απόφαση του μαθητικού σώματος που δείχνει ότι δε φοβούνται καθόλου να πάρουν θέση για πράγματα που έχουν σημασία».

«Συγγνώμη, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμα δύο φύλα – ένα αρσενικό και ένα θηλυκό», είπε μία άλλη γονέας, που διαφωνούσε έντονα. «Νομίζω ότι η παράδοση σημαίνει βασίλισσα που έχει κόλπο, βασιλιάς που έχει πέος και όρχεις. Τελεία!» Η Wise απάντησε στα σχόλια.

«Νομίζω ότι είναι παράξενο που κάποιος που είναι αρκετά μεγάλος για να είναι η μαμά μου ανησυχεί τόσο πολύ για τα γεννητικά μου όργανα και τι υπάρχει στο παντελόνι μου», είπε. «Νομίζω ότι αυτό είναι προφανώς πιο ανησυχητικό από το να έχουμε ένα γκέι ζευγάρι να κερδίζει στον χορό.» 

https://www.facebook.com/KingsLocalSchoolDistrict/posts/3918878368165408

Απορρίπτοντας τις ξεπερασμένες ιδέες, το σχολικό συμβούλιο συνεχάρη τις Wise και Loudermilk στο Facebook.

«Αυτό που είναι υπέροχο είναι ότι δείχνει τον χαρακτήρα των μαθητριών/τών μας στο Kings High School», δήλωσε ο Dawn Gould από το Kings Local School District. «Είναι χωρίς αποκλεισμούς και το καταλαβαίνουν.»

Η Wise είπε στο NBC News ότι και η Loudermilk ήταν έκπληκτες όταν κέρδισαν.

«Συνήθως, ο τίτλος του βασιλιά και της βασίλισσας του χορού μοιάζει με διαγωνισμό δημοτικότητας, και καμία από εμάς δεν ανήκει πραγματικά σε αυτό το φάσμα δημοτικότητας», δήλωσε η Loudermilk.

Το ζευγάρι τίμησε τουλάχιστον μια παράδοση: Η Wise φόρεσε ένα κοστούμι για την περίσταση, αλλά δεν ήταν εύκολο.

«Μου πήρε πολύ χρόνο να βρω αυτό το κοστούμι που φορούσα, γιατί δεν υπάρχουν σμόκιν για κορίτσια σε όλο το νοτιοδυτικό Οχάιο», δήλωσε η Wise.




Δες και αυτό!