H Σαπίρ Μπέρμαν γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα διαιτητής στο Ισραήλ

04/05/2021
από

Την Κυριακή εκτέλεσε χρεή διαιτητή σε αγώνα playoff μεταξύ των ομάδων Hapoel Haifa και Beitar Jerusalem στο Ισραήλ. Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι όμως σημείο ορόσημο σε αυτό που η Σαπίρ Μπέρμαν χαρακτηρίζει ως «μακρύ ταξίδι» για να ζήσει όπως πραγματικά είναι.

Η 26χρονη Σαπίρ Μπέρμαν από το Ισραήλ έκανε coming out ως τρανς γράφοντας ιστορία ως η μοναδική γυναίκα στο επάγγελμα στην κορυφαία κατηγορία των εθνικών πρωταθλημάτων της χώρας.

Η ίδια δηλώνει πως έχει λάβει την στήριξη της οικογένειάς της, του τοπικού σωματείου διαιτητών, της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας αλλά και των διεθνών αξιωματούχων ποδοσφαίρου. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία στήριξε επισήμως την απόφασή της.

«Έχουμε νέα διαιτητή, τη Σαπίρ Μπέρμαν», έγραψε σε μήνυμα στο Twitter. «Είμαστε τόσο περήφανοι».


«Πάντα έβλεπα τον εαυτό μου ως γυναίκα, από νεαρή ηλικία», δηλώνει η Μπέρμαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα κεντρικά γραφεία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Ισραήλ.

«Κατάλαβα ότι η κοινωνία δεν θα με αποδεχθεί, δεν θα είναι στο πλευρό μου, οπότε συνέχισα έτσι για σχεδόν 26 χρόνια», πρόσθεσε.

Η Μπέρμαν εξήγησε ότι η ενασχόληση με ένα τόσο ανδροκρατούμενο επάγγελμα ήταν εκείνο που την έκανε να διστάσει να μιλήσει δημοσίως.

Ωστόσο πριν από έξι μήνες, η ίδια αποφάσισε να αλλάξει μια για πάντα τη ζωή της:

«Αποφάσισα να κάνω coming out για να δείξω ποια είμαι, πρώτα από όλα στον εαυτό μου, για την ψυχή μου», δήλωσε χαμογελώντας.

με πληροφορίες από in.gr




Δες και αυτό!