Elliot Page: Δακρύζει από χαρά όταν μιλάει για το σώμα του

29/04/2021
από
Elliot Page, Oprah
Elliot Page, Oprah

Ο Elliot Page κλαίει με «δάκρυα χαράς», περιγράφοντας στην Oprah, ότι αισθάνεται επιτέλους άνετα στο σώμα του.

Elliot Page, Oprah Winfrey
Elliot Page και Oprah Winfrey

Ο ηθοποιός του Umbrella Academy, ο οποίος έκανε coming out ως τρανς πριν από μερικούς μήνες, μίλησε με την Oprah Winfrey σε μια πρωτοποριακή συνέντευξη, που πρόκειται να κάνει ντεμπούτο στο Apple TV+ την Παρασκευή 30 Απριλίου.

Ο ηθοποιός είπε στο Vanity Fair ότι πήγε στην Oprah, επειδή αισθάνεται την ανάγκη να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του, για να μιλήσει και να είναι ορατός για τα τρανς παιδιά που επηρεάζονται από μια σειρά αντι-τρανς νόμων που προχωρούν μέσω των νομοθετικών οργάνων στις ΗΠΑ σε επίπεδο πολιτειών.

«Χώρια από όλο το τραύμα, που περνά κάποιο άτομο για να φτάσει εδώ. Το θάρρος που χρειάζεται για να στηρίξεις την αλήθεια για τον εαυτό σου, για να κάνεις τα πράγματα που πάντα γνώριζες ότι έπρεπε να κάνεις. Ποιο μέρος της μετάβασής σου εσένα σου έφερε πραγματικά τη μεγαλύτερη χαρά;» ρωτά η Oprah τον Page σε ένα απόσπασμα που κυκλοφόρησε από το Vanity Fair.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @elliotpage

«Θεέ μου» απαντά ο Page, «Τι μου έφερε τη μεγαλύτερη χαρά;»

«Την πιο μεγάλη χαρά», επαναλαμβάνει, αρχίζοντας να γίνεται αισθητά όλο και πιο συναισθηματικός. «Είναι τα μικρά… βγαίνοντας από το ντους και η πετσέτα είναι γύρω από τη μέση σου και κοιτάζεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και είσαι τύπου: «Να ‘μαι».

Συνέχισε, με δάκρυα: «Και δε ζω τη στιγμή που είμαι πανικοβλημένος, δεν έχω όλες αυτές τις μικρές στιγμές που κάποτε περνούσα… απλώς φορούσα ένα μπλουζάκι. Είναι…»

Δείχνει το στήθος του, κλαίγοντας, και λέει: «Μπορώ να αγγίξω το στήθος μου. Νιώθω άνετα στο σώμα μου για πιθανώς την πρώτη φορά.»

Σκουπίζοντας τα δάκρυα, ο Elliot Page λέει στην Oprah ότι είναι «δάκρυα χαράς».

Μιλώντας στο Vanity Fair για τη συνέντευξη, ο Page είπε, ότι του πήρε λίγο χρόνο για να σκεφτεί την ιδέα και να συμφωνήσει να καθίσει με την Oprah.

«Ήταν κάτι που χρειαζόμουν να το σκεφτώ λίγο, γιατί η [αντι-τρανς] αντίδραση αυτήν τη στιγμή είναι πολύ έντονη. Όμως, η ρητορική μίσους που προέρχεται από αντι-τρανς ακτιβίστριες και ακτιβιστές κατά των ΛΟΑΤΚ – είναι καταστροφική.

«Αυτοί οι νόμοι θα είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο των παιδιών. Είναι τόσο απλό. Έτσι, [η συνομιλία με την Oprah] ένιωσα ότι είναι μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσω μια ευρεία πλατφόρμα για να μιλήσω από την καρδιά μου, για μερικές από τις εμπειρίες μου και τους πόρους στους οποίους έχω πρόσβαση, που μου επέτρεψαν να μείνω ζωντανός, και να ζήσω τη ζωή μου.»

Ο Page πρόσθεσε:

“Δε θέλω να ακούγεται τύπου «Δες με.» Δεν είναι καθόλου αυτό. Στην πραγματικότητα, ήμουν πολύ νευρικός. Αλλά το σκέφτηκα για λίγο κάπως, και ένιωσα, ότι οκ, το GOP βασικά θέλει να καταστρέψει τις ζωές των τρανς παιδιών και να σταματήσει τον νόμο της ισότητας. Πώς να μη χρησιμοποιήσεις αυτήν την πλατφόρμα;»




Δες και αυτό!