Πάνω από 400 επιχειρήσεις των ΗΠΑ στηρίζουν τον νόμο περί ισότητας

29/04/2021
από
επιχειρήσεις των ΗΠΑ, νόμος για την ισότητα
Πάνω από 400 επιχειρήσεις των ΗΠΑ στηρίζουν τον νόμο περί ισότητας

Ο Επιχειρηματικός Συνασπισμός για την Ισότητα, ο οποίος υποστηρίζει το ψήφισμα της νομοθεσίας περί πολιτικών δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚ+, έχει αναπτυχθεί ώστε να περιλαμβάνει δεκάδες εταιρείες, από τη Fortune 500, όπως οι Apple, General Motors, Facebook, PepsiCo, Starbucks, Marriott και Capital One.

“Στη Marriott, πιστεύουμε ότι κάθε άτομο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ανήκουν στη ΛΟΑΤΚ κοινότητα, θα πρέπει να αισθάνεται ευπρόσδεκτο, ασφαλές και σεβαστό, όταν μπαίνει σε μια από τις ιδιοκτησίες μας”, δήλωσε η εταιρεία. «Ως παγκόσμιος ηγέτης φιλοξενίας, οι αρχές της μη διάκρισης επεκτείνονται σε όλα τα άτομα που ταξιδεύουν και περιλαμβάνουν και τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου. Γι’ αυτό είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στην Εκστρατεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και υποστηρίζουμε τον νόμο για την Ισότητα, για να διασφαλίσουμε ισότητα σύμφωνα με τον νόμο, καθώς και κάτω από τη στέγη μας.”

Ο νόμος για την ισότητα, ο οποίος πέρασε τον Φεβρουάριο στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και αναμένει την ψηφοφορία της Γερουσίας, θα επεκτείνει τις εθνικές προστασίες για τα ΛΟΑΤΚ+ άτομα στην απασχόληση και τη στέγαση και θα απαγορεύσει τέτοιες διακρίσεις και σε άλλες πτυχές της ζωής, όπως εκπαίδευση, πίστωση, κριτική επιτροπή, ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, στέγαση και δημόσια καταλύματα. Οι περισσότερες Πολιτείες -29- δε διαθέτουν αυτές τις προστασίες, αν και η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών, το 70%, υποστηρίζει τη νομοθεσία, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της Hart Research.

“Βλέπουμε αυξανόμενη υποστήριξη από ηγέτες επιχειρήσεων, επειδή καταλαβαίνουν ότι ο νόμος για την ισότητα είναι καλός για τους υπαλλήλους τους, καλός για τις επιχειρήσεις τους και καλός για τη χώρα μας”, δήλωσε ο Alphonso Davis, πρόεδρος της εκστρατείας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Οι εργοδότριες/ες νοιάζονται για την ικανότητα των υπαλλήλων τους να νοικιάζουν ένα διαμέρισμα, να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, να επισκέπτονται τον οδοντίατρο και να πηγαίνουν στο παντοπωλείο χωρίς διακρίσεις», πρόσθεσε. «Συνειδητοποιούν ότι, όταν οι ΛΟΑΤΚ υπάλληλοι και τα μέλη της οικογένειάς τους, προστατεύονται στην καθημερινή τους ζωή, τους καθιστά πιο ασφαλείς και σίγουρες/ους για τη δουλειά τους, αλλά και πιο παραγωγικές/ούς.

Ευχαριστούμε κάθε εταιρεία που μιλά και υποστηρίζει το πέρασμα του Νόμος για την ισότητα. Ήρθε η ώρα για τη Γερουσία να ακούσει την επιχειρηματική κοινότητα και το κοινό και να εγκρίνει αυτήν την πολύ καθυστερημένη νομοθεσία.» 

Άλλες γνωστές εταιρείες είναι οι 3M, Adobe Inc., Airbnb Inc., Amazon.com Inc., Bayer U.S. LLC, Cisco Systems Inc., Coca-Cola Co., Dropbox Inc., eBay Inc., Estée Lauder Companies Inc., Expedia Group, Hewlett Packard Enterprise Co., Hilton Inc.,IBM Corp., IDEX Corp., IKEA Holding US Inc., Intel Corp., Nike Inc., Pfizer Inc., Spotify USA Inc., TripAdvisor Inc., Visa, Walt Disney Co., Wyndham Hotel & Resorts Inc., κα.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!