Stephen Fry: “Γνώριζα αρκετούς γκέι συντηρητικούς βουλευτές το ’80”

28/04/2021
από
Stephen Fry
Stephen Fry

Ο Stephen Fry ισχυρίστηκε ότι συνάντησε «αρκετούς ομοφυλόφιλους, αλλά χωρίς να είναι out» συντηρητικούς βουλευτές, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 και του 1990.

Ο ηθοποιός κάθισε με τον Alan Cummings για το Student Pride το Σάββατο (24 Απριλίου) με σκοπό να συζητήσουν για το «αριστούργημα» του Russell T Davies «It’s a Sin», το δράμα που παρουσιάζει τη σπαρακτική περίοδο της επιδημίας του AIDS κατά τη δεκαετία του ‘80.

Ο Stephen Fry έπαιξε τον Arthur Garrison, έναν βουλευτή που προσπαθούσε απεγνωσμένα να αποκρύψει τη σεξουαλικότητά του από την πρωθυπουργό Margaret Thatcher. Στην εκπομπή περιέγραψε, πώς μερικοί νομοθέτες -που ήταν στην ντουλάπα- έκαναν τα πάντα εκείνη την εποχή για να κρατήσουν την αλήθεια τους μυστικό.

«Είναι ομοφυλόφιλος, αλλά όχι out, και βουλευτής του συντηρητικού κόμματος Tory», είπε ο Fry για τον Garrison πριν πρόσθεσε: «Γνώρισα διάφορους γκέι, βουλευτές του κόμματος Tory κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 και του 1990, αλλά δεν ήταν out.

«Είναι πολύ περίεργο το να προσπαθείς να μιλάς με βουλευτές, γιατί μιλάς πραγματικά με δύο άτομα. Πρώτα απ’ όλα [απευθύνεσαι] σ’ αυτήν τη μάσκα που αντιπροσωπεύει [εκλογικές περιφέρειες]: «Οι εκλογικές περιφέρειές μου το αισθάνονται αυτό και οι εκλογικές μου περιφέρειες αισθάνονται ότι, με ώθησαν να ψηφίσω με αυτόν τον τρόπο, μου το έχουν πει, οι περισσότεροι άνθρωποι στη Βρετανία το αισθάνονται και το καταλαβαίνω ακούστε τους. Και μετά πίσω από αυτήν τη μάσκα βρίσκεται συνήθως ένα αρκετά έξυπνο άτομο», συνέχισε ο Stephen Fry, «με μια συγκεκριμένη ικανότητα και δεξιότητα, και θα έλεγε κάτι τύπου: «Το ξέρω, αλλά δεν μπορώ».

«Ξέρετε, αυτό είναι ένα βαθύ ελάττωμα στην πολιτική μας. Οι άνθρωποι μιλούν και συμπεριφέρονται, όχι όπως αισθάνονται και γνωρίζουν, αλλά όπως αισθάνονται ότι πρέπει.»

Καθώς συζητούσαν τα προσωπικά ταξίδια, που τα κουήρ άτομα συνεχίζουν να συνειδητοποιούν την αλήθεια τους, ο Cummings σχολίασε πόσοι γκέι άντρες είναι μέρος της ΛΟΑΤ+ κοινότητας και ότι πολλοί «δεν έχουν γνωρίσει ποτέ ένα τρανς άτομο».

«Είναι κάπως περίεργο που είμαστε τόσο απελπισμένοι, για κάποιου είδους αναγνώρισης που έπρεπε να ενταχθούμε και να μπούμε μαζί σε αυτό το ακρωνύμιο συγκρότημα. Αλλά ,είναι τόσο σημαντικό να το κάνουμε αυτό, και είναι σημαντικό να θυμόμαστε τις διώξεις που έχουν γίνει και θα επανέλθουμε, χωρίς αμφιβολία. Πιστεύω ακόμα ότι πρέπει να παλέψεις για την ατομικότητά σου μέσα σε αυτό. Αυτό έκανα πάντα. Μου αρέσει το «κουήρ».

«Νομίζω ότι το κουήρ είναι μια πολύ καλή λέξη, γιατί δεν αφορά μόνο τι κάνεις με το εσώρουχό σου. Πρόκειται για μια ευαισθησία. Πάντα λέω ότι είμαι κουήρ. Νιώθω τεχνικά αμφιφυλόφιλος -ζω με έναν άνδρα, είμαι παντρεμένος με έναν άντρα και έκανα σεξ με πολλές γυναίκες και εξακολουθώ να αισθάνομαι [αμφιφυλόφιλος]».




Δες και αυτό!