Το αστέρι του Supergirl παρακαλεί τους νομοθέτες: «Σταματήστε να μας πληγώνετε!»

26/04/2021
από
Nicole Maines
Nicole Maines

Το αστέρι του Supergirl και τρανς υπερηρωίδα στην πραγματική της ζωής, Nicole Maines, παρακαλεί τους νομοθέτες: «σταματήστε να μας πληγώνετε!»

Nicole Maines
Nicole Maines

Το 23χρονο αστέρι του Supergirl, Nicole Maines, μιλώντας στο The Wrap, εξήγησε πόσο «απογοητευτικό και εξοργιστικό» είναι να βλέπει τον σχεδόν εξουθενωτικό αριθμό αντι-τρανς απαγορεύσεων να εκτοξεύεται εκ μέρους των νομοθετικών οργάνων, που ελέγχονται κυρίως από τους ρεπουμπλικάνους και στοχεύουν στον περιορισμό των δικαιωμάτων των τρανς νεαρών ατόμων.

Από τη συμμετοχή των τρανς κοριτσιών στα αθλήματα, μέχρι την υγειονομική περίθαλψη που διαθέτουν, η τρανς νεολαία έχουν γίνει πολιτικός στόχος για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα που προσπαθεί τώρα να δείξει ότι κάτι κάνει.

Και για τη Maines, η οποία είναι η ίδια τρανς, γνωρίζει πολύ καλά όλο αυτό το μίσος. Ήταν η ενάγουσα σε μια υπόθεση ορόσημο στο Maine που ήταν η πρώτη που έκρινε ότι η άρνηση πρόσβασης ενός τρανς ατόμου που σπουδάζει στο μπάνιο είναι παράνομη.

Nicole Maines: “Παρακαλώ ακούστε μας και καταλάβετε!”

«Είναι τόσο απογοητευτικό και εξοργιστικό να γνωρίζουμε ότι επικαλούνται μια ανησυχία για την ασφάλεια των παιδιών και αναφέρουν ανησυχίες για κακοποίηση παιδιών στο πάτωμα», δήλωσε η Maines.

«Και μετά θα επιστρέψουν στην αίθουσα καταθέσεων, όπου τα τρανς παιδιά έχουν ταξιδέψει πέντε ώρες για να καταθέσουν για λογαριασμό τους μπροστά στους κρατικούς νομοθέτες λέγοντας: «Παρακαλώ, μην αφαιρέσετε τη φροντίδα που θα μπορούσε να σώσει τη ζωή μου».

Ενώ η Maines δεν ανέφερε το νομοσχέδιο ονομαστικά, φάνηκε να αναφέρεται στο επιτακτικό πέρασμα μιας καταστροφικής απαγόρευσης της υγειονομικής περίθαλψης που επιβεβαιώνει το φύλο για τα τρανς νεαρά άτομα στο Αρκάνσας. Προκάλεσε μια σειρά από απόπειρες αυτοκτονίας, καθώς οι ακτιβίστριες/στές λένε ότι τις/τους έχει καταδικάσει σε μια μοίρα, που τη θεωρούν «χειρότερη από το θάνατο».

“Όταν λέμε, “Ω, απλώς περιμένετε” μέχρι να είστε 18″, δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε μέχρι να είμαστε 18″, πρόσθεσε η Maines, «Δεν την έχουμε.»

«Πρέπει να κάνουμε αυτές τις επιλογές τώρα γιατί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα περάσουμε από την εφηβεία.»

«Καμία δράση είναι μία δράση. Γι’ αυτό πρέπει τουλάχιστον να έχουμε την ευκαιρία να έχουμε όλες τις πληροφορίες, ώστε να μπορούμε να πάρουμε μια τεκμηριωμένη απόφαση.»

Καθώς οι cisgender άνθρωποι που έχουν την εξουσία αποφασίζουν τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν οι τρανς άνθρωποι, η Maines παρότρυνε τους νομοθέτες να κάνουν χώρο για τρανς ανθρώπους και για τις υποστηρίκτριες και τους υποστηρικτές τους.

«Οι άνθρωποι που το έχουν ζήσει αυτό, και οι άνθρωποι που είναι ειδικοί σ’ αυτό, δεν έχουν την ίδια ευκαιρία να πολεμήσουν για τον εαυτό μας, με τα άλλα άτομα που πολεμούν εναντίον μας», είπε.

«Δεν έχουμε ερωτήσεις follow-up. Επομένως, έχουμε μόνο δύο λεπτά για να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους ανθρώπους: «Γεια, παρακαλώ ακούστε μας και καταλάβετε ότι ξέρουμε για τι μιλάμε, και καταλαβαίνουμε τον εαυτό μας και το σώμα μας και, παρακαλώ μη μας βλάψετε.»

«Παρακαλώ σταματήστε να μας πληγώνετε, γιατί το έχουμε υποστεί ξανά και ξανά, Ξέρετε, είναι ο νόμος για τις τουαλέτες 3.0. Ήμασταν εδώ κι από πριν.»

«Δεν υπάρχει λόγος να καταδικάζουμε τα παιδιά σε μια ζωή που είναι άθλια, επειδή δεν καταλαβαίνετε τι περνούν», συνέχισε.

«Και τα παιδιά δεν πρέπει να περιμένουν να ξεκινήσετε το πρόγραμμα. Δεν πρόκειται για εσένα. Είναι για εκείνα.»




Δες και αυτό!