Κωμωδία και Διαφορετικότητα

23/04/2021
από
Κωμωδία και Διαφορετικότητα
Κωμωδία και Διαφορετικότητα

Την Κυριακή 25 Απριλίου συζητάμε για τη διαφορετικότητα στην κωμωδία. Έξι performers και τρία διαφορετικά είδη κωμωδίας (Improv Theatre, Stand-Up Comedy, και Drag Show) σε μία κουβέντα για τη σύνδεση φύλου και περιεχομένου, τα όρια των αστείων, και τη σχέση του κοινού με τους queer artists.

Συμμετέχουν:

Χριστίνα Βούλγαρη – Stand-Up Comedian (η, αυτή)
Billy Κίσσα – Ηθοποιός, Εκπαιδεύτρια Improv Theater (η, αυτή)
Λευτέρης Κουλώνης – Stand-Up Comedian (ο, αυτός)
Nicolas Mits aka Mitsi Lou – Drag artist (ο, αυτός/η, αυτή)
Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος – Stand-Up Comedian (ο, αυτός)
Kangela Tromokratisch – Drag queen (ο, αυτός/η, αυτή)

Facebook Event

Την Κυριακή 25 Απριλίου στις 22:00 παρακολουθείστε τη συζήτηση εδώ:

Διαβάστε περισσότερα

Χριστίνα Βούλγαρη

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Ελλάδα, η Χριστίνα Βούλγαρη δούλεψε για περισσότερα από δέκα χρόνια ως Dj, Radio Producer, Music Curator και Music Columnist σε Ελλάδα, Αγγλία και Κίνα. Ασχολείται επαγγελματική με την κωμωδία από το 2017. Το 2019 παρουσίασε στην Αγγλία την πρώτη προσωπική της παράσταση με τίτλο “It is difficult to be me”, με θέμα από την ζωή μιας μετανάστριας, λεσβίας και υπέρβαρης γυναίκας στην Αγγλία. Έχει συνεργαστεί με τις LGBTQI+ οργανώσεις “Oasis – Supporting People with HIV” και “MindOut – Working on Improving the Mental Health of LGBTQI+ Communities.”

Facebook
Instagram
Twitter
Youtube


Μπίλυ Κίσσα

Η Billy Κισσα είναι ηθοποιός με ειδίκευση στο αυτοσχεδιαστικό θέατρο (Improv Theater). Aπόφοιτη του Θεάτρου Τέχνης “Κάρολος Κουν”, ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό, διδάσκοντας στην σχολή Improvibe. Πλέον ανήκει στο δυναμικό της House of Improv (HoI), είναι συνδιοργανώτρια του Φεστιβάλ improv “Mt Olymprov”, ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου improv “The SIN” και μέλος της διεθνούς συλλογικότητας για γυναίκες του improv “Project Eve”. Παράλληλα συνεχίζει να ασχολείται με το θέατρο με κείμενο, με τελευταία της εμφάνιση στην πρώτη “vegan κωμωδία”, Meatball, #okeftes, στο Θέατρο Αλίκη, σε σκηνοθεσία, Γιώργου Λύρα.

Facebook
Site


Λευτέρης Κουλώνης

O Λευτέρης Κουλώνης εργάζεται στο χώρο του digital marketing. Έχει συνεργαστεί σε θέματα επικοινωνίας με το περιοδικό Antivirus και τη Θετική Φωνή στα πρώτα δύο χρόνια λειτουργίας της. Το 2011 επανασχεδίασε το περιοδικό City Uncovered και επιμελήθηκε τα θέματα για το bullying και το pride πριν το κλείσιμο του εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Την ίδια περίοδο έγραψε ένα άρθρο για τη διαφορετικότητα στα comics, που δημοσιεύτηκε στο comicdom.gr. Από το Νοέμβριο του 2019 συμμετέχει σε παραστάσεις κωμωδίας ανοιχτού μικροφώνου (stand up comedy, open mic nights).

Instagram
Twitter


Nicolas Mits aka Mitsi Lou

Ο Νικόλας Μιτσίτσκας γεννήθηκε το 1987 στις Σέρρες και μεγάλωσε στην Ορεστιάδα. Το 2009, όντας τελειόφοιτος στο Πολυτεχνείο Πατρών (τμήμα Αεροναυπηγικής), δίνει εξετάσεις στην επαγγελματική σχολή χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπου και φοίτησε. Είναι διπλωματούχος καθ. χορού, με διακρίσεις σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς, κι έχει χορέψει σε διάφορες ομάδες και θέατρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, videoclip, συναυλίες και τηλεοπτικά show. Έχει φοιτήσει σε Ωδείο επί σειρά ετών και παίζει 3 μουσικά όργανα. Το ανήσυχο πνεύμα και η περιπετειώδης διάθεση του, τον οδήγησαν στην απόφαση να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο ως αεροσυνοδός.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια συγγραφής και σχεδίου μοδας, με τα οποία ασχολείται γράφοντας κυρίως θεατρικά κείμενα & σενάρια και δημιουργώντας κοστούμια για την drag περσόνα του ονόματι Mitsi Lou. H Mitsi Lou μετράει ήδη 3 χρόνια ενεργής παρουσίας στην drag σκηνή με εμφανίσεις σε γνωστά gay club της Αθήνας αλλά και στη Βιέννη της Αυστρίας, φωτογραφίσεις για περιοδικά μόδας και καλλιτεχνικά project, συμμετοχή στο τηλεοπτικό show YFSF και είναι resident hostess στο Singles party @Sodade2. Αποκορύφωμα της μέχρι τώρα πορείας της θεωρεί τη συμμετοχή της τον Μάιο του 2019 σε performative ανάγνωση Μήδειας/Φόνισσας στον αρχαιολογικο χώρο της Ρωμαΐκής Αγοράς υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού. Πρόσφατα παρουσίασε την ομιλία της με τίτλο “It takes some dust to make a star” στο tedX, που διοργανώθηκε από το τμήμα Ρεθύμνου του Πανεπιστήμιου Κρήτης. Έχει συνεργαστεί, επίσης, με την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στην επιμέλεια του μακιγιάζ για το επερχόμενο project Κιβωτός Channel. Ασχολείται, επίσης, με το styling και το set design σε φωτογραφίσεις και video clip.

Instagram Nicolas
Instagram Mitsi Lou


Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος

Κωμικός για δυο αιώνες και δύο χιλιετίες… Ξεκίνησε stand up comedy to 1991. Έχει παίξει σχεδόν με όλους και είναι ο… νονός της νέας ομάδας κωμικών «Ναι Κουλ Έκλεισε». Boomer και Τεχνοφοβικός, ωστόσο, έχει fanpage μέχρι και στο Tiktok @kravniotopoulosfp. Θέλει να συνεχίσει να κάνει κωμωδία, όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες και το κοινό! Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

Facebook
Instagram
Youtube


Kangela Tromokratisch

Η Καγγέλα είναι μία art queen, που κάνει drag με πολύ δικό της τρόπο. Οι αναφορές της έρχονται από κάθε μορφή τέχνης. Είναι αστεία, έχει μουστάκι και ισχυρό πολιτικό λόγο. Θα τη βρείτε κάθε μήνα στη δική της βραδιά performance “Το καμπαρέ της Καγγέλας”.

Site




Δες και αυτό!