“Τα παιδιά μου δεν έχουν πατρίδα…”

23/04/2021
από
O Lühl με τη μητέρα του και τις δύο κόρες του

Ένα δικαστήριο στη Ναμίμπια αρνήθηκε να εκδώσει ταξιδιωτικά έγγραφα σε έναν γκέι άνδρα, ώστε να μπορέσει να φέρει από τη Νότια Αφρική τις δίδυμες κόρες του, που γεννήθηκαν μέσω της παρένθετης μητρότητας. 

Οι αρχές ζητούν από τον Phillip Lühl να αποδείξει ότι είναι ο βιολογικός πατέρας των κοριτσιών, προκειμένου να μπορέσει να ταξιδέψει.

Ο 38χρονος Lühl και ο μεξικανός σύζυγός του Guillermo Delgado λένε ότι αυτό αποτελεί “ξεκάθαρη διάκριση”.

Τα ονόματα και των δύο αναγράφονται στα πιστοποιητικά γέννησης των μωρών.

Ο Lühl, λέκτορας πανεπιστημίου και πολίτης της Ναμίμπια, ισχυρίστηκε ότι το τεστ πατρότητας που του ζητήθηκε δεν θα ήταν απαραίτητο αν “μιλούσαμε για ένα straight ζευγάρι”. 

https://www.instagram.com/tv/CMrdk2Rn4z8/?utm_source=ig_embed

Μιλώντας στο BBC, δήλωσε ότι “οι κόρες του δεν έχουν πατρίδα” και ότι η εξέλιξη αυτή ισοδυναμούσε με “ομοφοβία που επιβλήθηκε από το κράτος”.

Η σεξουαλική επαφή μεταξύ ανδρών απαγορεύεται στη Ναμίμπια, αλλά ο νόμος σπάνια εφαρμόζεται.

Η γειτονική Νότια Αφρική εν τω μεταξύ – όπου το ζευγάρι παντρεύτηκε – ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που χρησιμοποίησε το σύνταγμά της για να απαγορεύσει τις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού το 1996.

Η κυβέρνηση της Ναμίμπια δήλωσε πως “δε συμφώνησε σε αίτημα έκδοσης των ταξιδιωτικών εγγράφων επειδή δεν είχε καθοριστεί το δικαίωμά τους για την ιθαγένεια”.




Δες και αυτό!