Η τρανς ακτιβίστρια Gracie Cartier και πρώην hairstylist διασημοτήτων, Gracie Cartier, έκανε coming out ως θετική στον HIV, για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του στίγματος.

Η Cartier -η οποία έχει συνεργαστεί με την Jada Pinkett Smith και την Alicia Silverstone– μίλησε για το θέμα τη Δευτέρα (19 Απριλίου) κατά τη διάρκεια της νέας της εκπομπής με τίλτο: Transcend. Μοιράστηκε ότι ζει με τον ιό του HIV εδώ και σχεδόν 18 χρόνια, μετά τη διάγνωσή της το 2003. Ήθελε να κάνει coming out ως θετική στον ιό του HIV, για να καταπολεμήσει, όχι μόνο το στίγμα που περιβάλλει τον ιό, αλλά και το δικό της «εσωτερικό στίγμα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gracie Cartier (@madamejeuge)

«Σήμερα, αποκαλύπτω δημοσίως, για πρώτη φορά, ότι είμαι θετική στον HIV», είπε η Cartier.

«Διαγνώστηκα το 2003 και έχω ζήσει ευτυχισμένη και υγιής».

Η Gracie Cartier είπε χαρακτηριστικά, ότι το στίγμα γύρω από τον ιό του HIV: «με έκανε να αμφιβάλλω για τον εαυτό μου, να υποτιμώ τον εαυτό μου, να έχω ζητήματα αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης». Συνειδητοποίησε ότι «δεν ήταν η μόνη που αισθάνεται έτσι» και που ζει με τον ιό του HIV, κατά τη «διαδικασία της θεραπείας της».

«Και όχι μόνο, ως κάποια που είναι θετική στον ιό του HIV, αλλά ως ένα άτομο που ξέρω ότι όλες/οι έχουμε πει στους εαυτούς μας ένα ψέμα, που δεν είναι η αλήθεια, για το ποιες/οι είμαστε, εξαιτίας ενός πράγματος που μπορεί να έχουμε περάσει», είπε η Cartier. «Και για μένα προσωπικά, ήταν ο HIV που με έκανε να αμφιβάλλω για την ύπαρξή μου, και θέλω να το τελειώσω σήμερα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gracie Cartier (@madamejeuge)

Η Cartier πρόσθεσε σε μια επόμενη δήλωσή της, ότι ήθελε να «αποκαλύψει δημοσίως» την «αλήθεια» της, για «να πάρω πίσω τη δύναμή μου και να μοιραστώ την ιστορία μου από έναν τόπο απλής επιβίωσης μέχρι την ακμή του ως μία Μαύρη, τρανς γυναίκα που ζει με τον HIV.»

Η Gracie Cartier είναι η οικοδέσποινα του Transcend, της νέας σειράς από την πλατφόρμα +Life, με σκοπό τον αποστιγματισμό του HIV. Όπως διαβάζουμε και στην ανακοίνωση της σειράς στο Advocate, πρόκειται να επικεντρωθεί σε «ειλικρινείς και αυθεντικές» συνομιλίες.

Η ανακοίνωση ανέφερε:

«Το Transcend θα επικεντρωθεί σε ειλικρινείς και αυθεντικές συνομιλίες γύρω από ζητήματα, όπως το στίγμα, η ψυχική υγεία, η ευεξία, και οι ανισότητες στην υγειονομική περίθαλψη, που επηρεάζουν, όχι μόνο τη Μαύρη και την τρανς κοινότητα, ή και την κοινότητα των ανθρώπων που ζουν με τον ιό του HIV, αλλά τις κοινότητες όλων των ανθρώπων, για τη δημιουργία ενός δίκαιου και χωρίς αποκλεισμούς κόσμου.»