Ο Ησαΐας Ματιάμπα και οι ομοφοβικές ερωτήσεις που συνηθίζουμε να κάνουμε στις συνεντεύξεις

982

Συνέντευξη στο περιοδικό HELLO και τον Σάββα Μπίτζα έδωσε ο Ησαΐας Ματιάμπα. Ο τραγουδιστής, μάλιστα, κλήθηκε να απαντήσει και στο ερώτημα: «πώς θα διαχειριστεί αν ο γιος του στο μέλλον τού ανακοινώσει ότι είναι ομοφυλόφιλος».

«Είναι κάτι το οποίο συζητάμε που και που με τη Βασιλική και είμαστε και οι δύο στην ίδια γραμμή. Δε θα μας απασχολήσει καθόλου. Γι’ αυτό τονίζω ότι πρέπει να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας. Με ενδιαφέρει να αγαπά τον εαυτό του όπως είναι και όχι αν θα του βάλουν μια ταμπέλα. Το μόνο που με νοιάζει είναι να είναι ευτυχισμένος άνθρωπος», απάντησε (σ.σ. ευτυχώς) ο Ησαΐας Ματιάμπα.

Και λέω ευτυχώς, γιατί αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν ο τραγουδιστής είχε άλλη άποψη. Τότε θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε ακόμη μια φορά έναν κακοποιητικό λόγο, ακόμη ένα δημόσιο ομοφοβικό ξέσπασμα.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε κάποια στιγμή (κυρίως όσοι/ες προσδιοριζόμαστε ως δημοσιογράφοι) είναι ότι κάποιες από τις ερωτήσεις που κάνουμε είναι ομοφοβικές και παραμένουν να είναι, ανεξάρτητα από την απάντηση που θα πάρουμε.

Όπως αυτή η ερώτηση που έγινε στον Ματιάμπα από τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο ή όπως έγινε στoν Σπανουδάκη, όταν ο Χατζηνικολάου θέλησε να μάθει την άποψή του για την ομοφυλοφιλία.

Και για να το πούμε πιο απλά, γιατί κανείς δε ρώτησε κάποιον καλλιτέχνη «την άποψή του για την ετεροφυλοφιλία» ή για το «πώς θα αντιδρούσε αν το παιδί του, του ανακοίνωνε ότι είναι straight»;

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!