Πολίστας καταγγέλλει ομοφοβική επίθεση: «Φτάνει πια με την ομοφοβία στα σπορ»

20/04/2021
από
Βίκτορ Γκουτιέρεθ
Βίκτορ Γκουτιέρεθ

Ο Ισπανός διεθνής πολίστας, Βίκτορ Γκουτιέρεθ, ο οποίος έχει πει ανοιχτά ότι είναι γκέι από το 2016, κατήγγειλε ομοφοβική επίθεση σε βάρος του.

Βίκτορ Γκουτιέρεθ
Βίκτορ Γκουτιέρεθ

Το περιστατικό της ομοφοβικής επίθεσης συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ της Τεράσα και της Σαμπαντέλ, από παίκτη της δεύτερης. Ο Γκουτιέρεθ ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, όπου βαθιά πληγωμένος αναφέρει:

«Δυστυχώς έγινα θύμα ομοφοβικής επίθεσης. Δεν ήθελα να δώσω σημασία, γιατί πολλά γίνονται όταν παίζεις με 200 παλμούς, αλλά όταν αρνήθηκα να του δώσω το χέρι για όσα μου είπε, με αποκάλεσε “αδερφή”. Το άκουσαν στις κερκίδες, το άκουσαν και άλλοι παίκτες. Εγώ είμαι περήφανος για το ποιος είμαι. Είμαι ομοφυλόφιλος, γκέι και για μένα αυτό δεν είναι προσβολή.

Έχω δεχτεί κι άλλες επιθέσεις στο παρελθόν, αλλά δε θέλω πλέον να τις αφήνω να περνάνε έτσι. Κάνω κακό στο άθλημα και στην κοινωνία, αν τα κρατώ μέσα μου. Θα στενοχωρηθώ πολύ, αν η ομοσπονδία δεν επιβάλει τιμωρία, γιατί τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στον αθλητισμό. Θέλω να στείλω σε όλα τα άτομα ένα μήνυμα να μη φοβούνται. Η ζωή είναι όμορφη και ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να είναι περήφανη/ος/ο για αυτό που είναι».

Στη λεζάντα της ανάρτησης του βίντεο αναφέρει επιπλέον μεταξύ άλλων:

«Τα δάκρυά μου είναι αποτέλεσμα της οργής μου. Νιώθω θυμό, που αυτό συμβαίνει στις πισίνες, στα γήπεδα ποδοσφαίρου, στα γήπεδα τένις, καθώς και ότι επαγγελματίες και παιδιά υποφέρουμε από αυτές τις συμπεριφορές. Φτάνει πια με την ομοφοβία στα σπορ.» 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!