Drag queen διαγνώστηκε με προχωρημένο όγκο στον εγκέφαλο στα 29 της

16/04/2021
από
Edward Ruggiero, Eddie OK Adams
Edward Ruggiero, Eddie OK Adams

Ο Edward Ruggiero, γνωστός ως drag queen με το όνομα Eddie OK Adams από το  Μπράιτον διαγνώστηκε με έναν σπάνιο κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο σε ηλικία 29 ετών. Ίσως, τον θυμάστε από την οντισιόν του στο Ru Paul’s Drag Race του 2015.

Δύο χρόνια μετά την εμφάνισή του στο σόου, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όταν υπέστη επιληπτική κρίση κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου στο Μπράιτον Πρηντ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eddie Adams (@eddieokadams)

Οι γιατροί τον διάγνωσαν με ένα αναπλαστικό αστροκύττωμα  βαθμού 3 – έναν κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο που επηρεάζει το νευρικό του σύστημα.

Μήνες αργότερα, ο Ruggiero υποβλήθηκε σε επέμβαση στον εγκέφαλό του, ενώ ήταν ξύπνιος. υπέστη απειλητική για τη ζωή του λοίμωξη δύο εβδομάδες μετά τη διαδικασία που σήμαινε ότι χρειαζόταν περαιτέρω χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει μέρος του κρανίου του.

Οι γιατροί του έδωσαν μια πρόγνωση μεταξύ τριών και πέντε ετών. Σήμερα είναι 33 ετών. Ο Ruggiero εξήγησε στο The Argus, γιατί επέλεξε να μη συνεχίσει με ένα τιμωρητικό καθεστώς χημειοθεραπείας.

«Φαίνεται τόσο βάναυσο που, σε έναν κόσμο στον οποίο έχουμε επιτύχει τόσα πολλά, η μόνη θεραπεία για τον καρκίνο του εγκεφάλου είναι να τον κόψουμε με χειρουργική επέμβαση, να τον κάψουμε με ακτινοβολία και να τον δηλητηριάσουμε με χημειοθεραπεία», είπε.

«Με τόσο περιορισμένο προσδόκιμο ζωής, γιατί να σπαταλήσω οποιονδήποτε πολύτιμο χρόνο, θέτοντας τον εαυτό μου σε μια πιο φρικτή θεραπεία για λίγους μήνες;»

Ο Ruggiero έπρεπε να αφήσει πίσω τη ζωή του στο Μπράιτον και να επιστρέψει στο οικογενειακό του σπίτι στο Μπέντφορντσαϊρ μετά τη διάγνωσή του.

«Μερικές μέρες ίσα που μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι, και αυτό φαίνεται λυπηρό για έναν 33χρονο άντρα ενώ θα έπρεπε να είμαι στο απόγειο της ζωής μου», είπε.

«Ο όγκος του εγκεφάλου μου έκλεψε την καριέρα μου, τις προοπτικές μου και, τελικά, θα μου κλέψει τη ζωή μου».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eddie Adams (@eddieokadams)

Όταν εγκατέλειψε την drag queen περσόνα του, ξεκίνησε έναν αγώνα προς την κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση περισσότερης έρευνας σχετικά με τους όγκους του εγκεφάλου, τον μεγαλύτερο καρκινικό θάνατο παιδιών και ενηλίκων κάτω των 40 ετών.

Συμμετείχε στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Brain Tumor Research, υπογράφοντας μια αναφορά που ζητούσε αύξηση των επενδύσεων στην επιστημονική έρευνα και ισότιμη χρηματοδότηση για έρευνα για άλλους καρκίνους, όπως ο καρκίνος του μαστού και η λευχαιμία.

Η μητέρα του Julie δήλωσε: «Ο Edward μου είπε ότι δε φοβάται να πεθάνει, αλλά φοβάμαι να σκεφτώ τη ζωή χωρίς αυτόν.

«Φαίνεται τόσο άδικο που οι όγκοι του εγκεφάλου σκοτώνουν περισσότερα άτομα κάτω των 40 ετών από οποιοδήποτε άλλον καρκίνο. Πώς μπορεί να υπάρχουν τόσο λίγες θεραπείες;»

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε και να υπογράψετε την αναφορά.




Δες και αυτό!