Οι γονείς 14χρονου που αυτοκτόνησε μηνύουν το σχολείο για αδιαφορία στο bullying

13/04/2021
από

Οι συγγενείς του Nigel Shelby ισχυρίζονται ότι η διοίκηση του σχολείου Huntsville, στην Alabama γνώριζαν για τον εκφοβισμό, την ομοφοβία και τον ρατσισμό που υπέφερε το παιδί και παρόλα αυτά αγνοούσαν τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε πριν τελικά καταλήξει σε τραγικό θάνατο το 2019.

“Ο 14χρονος Nigel Shelby εκφοβίστηκε από τους συνομηλίκους του για τη φυλή του και τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, και όταν ζήτησε βοήθεια από το προσωπικό του σχολείου, είπαν ότι η σεξουαλικότητά του ήταν η επιλογή του”, αναφέρουν οι δικηγόροι της οικογένειας σε σχετική αναφορά, που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα 12 Απριλίου).

Η διοίκηση του σχολείου δεν προειδοποίησε τους γονείς του Nigel για τις δυσκολίες του στο σχολείο, έτσι ώστε να μπορέσει να του προσφερθεί βοήθεια από επαγγελματία ψυχικής υγείας. Στις 18 Απριλίου 2019, ο Nigel αυτοκτόνησε.

«Μετά το θάνατό του, οι διευθυντές του σχολείου ειδοποίησαν τη μητέρα του Nigel να αναζητήσει ένα σημείωμα αυτοκτονίας στο σακίδιο του, αποκαλύπτοντας ότι γνώριζαν τα σχέδιά του να βάλει τέλος στη ζωή του».

Τον περασμένο μήνα, τα Huntsville City Schools εξέδωσαν μια δήλωση λέγοντας ότι προέβλεπε νομική δράση και ότι δεν θα σχολιάσει περαιτέρω ενεργές ή εκκρεμείς αγωγές, αναφέρει η AL.

Όταν η Μαίρη Συνατσάκη «κάλεσε» το 11528 – Δίπλα σου




Δες και αυτό!