Valentino: “Το κακό είναι στο μάτι του -φοβικού- θεατή, όχι στο γυμνό σώμα”

13/04/2021
από
Valentino
Valentino

Έντονη επίθεση μίσους ξέσπασε με αφορμή τη διαφήμιση της Valentino, στην οποία πρωταγωνιστεί γυμνός ο φωτογράφος της καμπάνιας σε ρόλο μοντέλου κρατώντας μία τσάντα. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της καμπάνιας, Pierpaolo Piccioli, υπερασπίζεται τη δουλειά του φωτογράφου, και την επιλογή της φωτογραφίας για την καμπάνια.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Valentino ανέβασε αρκετές φωτογραφίες της νέας της καμπάνιας στο Instagram. Μία από τις φωτογραφίες, ωστόσο, η οποία δημιουργήθηκε από τον φωτογράφο Michael Bailey Gates, που πρωταγωνιστεί ο ίδιος, έγινε το επίκεντρο του μίσους από άτομα στο διαδίκτυο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Valentino (@maisonvalentino)

Προσοχή!
Ακολουθεί αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ λόγος μίσους

“Αυτό είναι πάρα πολύ”, έγραψε ένα άτομο. “Είναι οι τσάντες για γυναίκες, ή για κάποιο άλλο άτομο; Για ποιον έχει δημιουργηθεί αυτή η διαφήμιση; Δείχνει αηδιαστικό, συγνώμη. Επιπλέον, εικόνες όπως αυτή δεν πρέπει να εμφανίζονται σε παιδιά.” Ένας άλλος χρήστης πρόσθεσε: «είμαι αηδιασμένος από αυτήν τη χάλια σύγχυση φύλου.»

Ένα τρίτο άτομο έγραψε: “η ελευθερία της έκφρασης δε σημαίνει ότι πρέπει να δηλώσετε το προφανές και να προωθήσετε τη μετατροπή των ανδρών σε γυναίκες. Ενώ μου αρέσουν τα προϊόντα σας, νιώθω αηδιασμένος κοιτάζοντας έναν άνδρα, που θέλει να γίνει γυναίκα και εσείς μας αναγκάζετε να το καταπιούμε. Μου αρέσουν οι πραγματικές γυναίκες που φορούν τα προϊόντα σας, όχι οι άνδρες που θέλουν να μετατραπούν σε γυναίκες.”

Δυστυχώς, εκατοντάδες χρήστριες/ες αντέδρασαν με το emoji με το πρόσωπο που κάνει εμετό.

Όλο αυτό το μίσος ανάγκασε τον Gates να μετατρέψει τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram σε ιδιωτικό. Ωστόσο, ο creative director της Valentino, Pierpaolo Piccioli, υπερασπίστηκε τον δημιουργό, δημοσιεύοντας τη φωτογραφία στον δικό του λογαριασμό  μαζί με ένα μήνυμα για όλα τα άτομα που έσπειραν το μίσος:

«Αφού δημοσιεύσαμε αυτήν την εικόνα στο Maison Valentino, πολλοί άνθρωποι αντέδρασαν με μίσος και επιθετικά σχόλια», δήλωσε ο Piccioli. «Η δουλειά μου είναι να παραδώσω το όραμά μου για την ομορφιά, σύμφωνα με την εποχή που ζούμε και την ομορφιά, και ότι θεωρούμε όμορφο, που είναι μια αντανάκλαση των δικών μας αξιών».

«Η εξέλιξη είναι δυνατή εάν είναι δυνατή η ισότητα, εάν είναι δυνατή η συμπερίληψη, εάν τα ανθρώπινα δικαιώματα προστατεύονται και αν καλλιεργείται η ελευθερία της έκφρασης», συνέχισε. «Το μίσος δεν είναι μια έκφραση, το μίσος είναι μια αντίδραση στον φόβο και ο φόβος μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε βία, η οποία μπορεί να είναι είτε ένα σχόλιο είτε μια επιθετικότητα σε δύο παιδιά που ανταλλάσσουν ένα φιλί στο μετρό».

 «Πρέπει να αντισταθούμε και να καταδικάσουμε κάθε μορφή βίας, μίσους, διακρίσεων και ρατσισμού και είμαι περήφανος που χρησιμοποιώ τη φωνή μου και τη δουλειά μου για να το κάνω αυτό, τώρα και για πάντα», συνέχισε. «Αυτή η εικόνα είναι μια αυτοπροσωπογραφία ενός νεαρού όμορφου άνδρα και το κακό είναι στο μάτι του θεατή, όχι στο γυμνό του σώμα».

Τέλος, είπε ότι γνωρίζει ότι η αλλαγή δε θα είναι εύκολη, αλλά ξέρει ότι είναι δυνατή και θέλει να το δει να συμβαίνει, «στο όνομα της ελευθερίας, της αγάπης, της ανοχής και της ανάπτυξης». 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pierpaolo Piccioli (@pppiccioli)




Δες και αυτό!