Έρευνα για ομοφοβικό περιεχόμενο στο Instagram του Sebastian Lletget

12/04/2021
από
Sebastian Lletget
Sebastian Lletget

Η Major League Soccer ξεκίνησε μια έρευνα για τον Sebastian Lletget της LA Galaxy για ομοφοβικό περιεχόμενο σε βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram.

Ο 28χρονος, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στην West Ham πριν επιστρέψει στις Η.Π.Α. το 2015, παραδέχτηκε ότι «τα έκανα θάλασσα» δημοσιεύοντας το βίντεο την Παρασκευή (9 Απριλίου).

Στο κλιπ ο Lletget πλησιάζει τον συμπαίκτη του Julian Araujo από πίσω, τον χτυπά στο λαιμό και τον αποκαλεί με την ομοφοβική βρισιά στα Ισπανικά «puto», αναφέρεται προσβλητικά σε ένα γκέι άτομο.

Η ομοφοβική αυτή λέξη έχει μια μακρά ιστορία. Η λέξη αυτή ακούγεται συχνά να τη φωνάζουν από τις κερκίδες και είναι γνωστή από τους φανατικούς του ποδοσφαίρου από λατινοαμερικάνικες χώρες. Η FIFA, ο παγκόσμιος φορέας ποδοσφαίρου, έχει επανειλημμένα κάνει αναφορά στη μεξικανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου για τη χρήση αυτής της προσβολής από τους οπαδούς της.

Ο Araujo δημοσίευσε, επίσης, το βίντεο στον λογαριασμό του στο Instagram, αλλά έκτοτε έχει αφαιρεθεί από τους λογαριασμούς και των δύο παικτών.

Η Major League Soccer πήρε αμέσως αποστάσεις από τον Lletget και επιβεβαίωσε ότι θα επανεξετάσει τη συμπεριφορά του σε μια εσωτερική έρευνα.

«Δεν έχουμε καμία ανοχή για διακρίσεις και προκαταλήψεις οποιουδήποτε είδους», δήλωσε το πρωτάθλημα σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter.

«Γνωρίζουμε τη χρήση ενός ομοφοβικού όρου από έναν παίκτη της LA Galaxy. Η MLS ξεκίνησε μια επίσημη έρευνα σχετικά με τη γλώσσα που χρησιμοποιεί ο παίκτης, και θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες.»

Σε μια δήλωση στο Outsports, ο Lletget είπε ότι ήθελε να “αντιμετωπίσει [τον] αντίκτυπο” του βίντεο, “να μην κρυφτεί από αυτό”, και ευχαρίστησε τον ιστότοπο που τον καθιστά υπεύθυνο.

«Αναλαμβάνω πλήρη ευθύνη αυτής της εξαιρετικά κακής σκέψης φράσης και δεν έχω καμία δικαιολογία για τις πράξεις μου», έγραψε.

«Θέλω να είμαι μέρος της λύσης – όχι μέρος του προβλήματος – και να συνεχίσω να είμαι υπέρμαχος και σύμμαχος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν τον χαρακτήρα και την καρδιά μου. Θα παραμείνω ειλικρινής στην υποστήριξή μου. Το σφάλμα μου δεν το αλλάζει αυτό.

«Ευχαριστώ για την ευθύνη. Πρέπει να την αναλάβω και να γίνω καλύτερος.»

Η LA Galaxy ήταν πρώτη υποστηρίκτρια της ΛΟΑΤ+ κοινότητας στο αμερικανικό ποδόσφαιρο, σύμφωνα με τους LA Times. Το 2013 η ομάδα υπέγραψε μ τον Robbie Rogers, τον πρώτο επαγγελματικό παίκτη στην ιστορία του ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, που έκανε coming out ως γκέι και η ομάδα φιλοξένησε ετήσιες βραδιές Gay Pride στο Dignity Health Sports Park.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!