«Με το πρόσχημα τον Χριστιανισμό» χώρος δεξιώσεων αρνείται τις υπηρεσίες σε γκέι ζευγάρι

12/04/2021
από
«Με το πρόσχημα τον Χριστιανισμό» χώρος δεξιώσεων αρνείται τις υπηρεσίες σε γκέι ζευγάρι

Ο McCae Henderson και ο Ike Edwards αρραβωνιάστηκαν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και άρχισαν να αναζητούν χώρους δεξιώσεων για τον γάμο τους στη Βόρεια Καρολίνα. Κατέληξαν στο Highgrove Estate, ένα ρομαντικό κτήμα με θέα στη λίμνη Laurel στο Fuquay-Varina.

Το πρώτο σημάδι που έδειξε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά ήρθε, όταν το ζευγάρι συμπλήρωσε μια φόρμα ανάθεσης στον ιστότοπο του κτήματος, η οποία παρείχε κατηγορίες καταχώρησης για το όνομα της «νύφης» και για το όνομα του «γαμπρού».

«Στην ενότητα των σημειώσεων έγραψα ότι ήμασταν γαμπρός και γαμπρός», είπε ο Edwards στο ABC11. “Δεν είναι ότι θα μπορούσαμε να το αγνοήσουμε και μετά να εμφανιστούμε.”

Δύο ημέρες αργότερα, η αίτησή τους απορρίφθηκε. Ένας υπάλληλος της Highgrove Estate τους είπε ότι οι ιδιοκτήτες του χώρου «επέλεξαν να μη φιλοξενήσουν γάμους μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλου αυτή τη στιγμή».

Το ζευγάρι απογοητεύτηκε από την απόφαση. «Απογοήτευση είναι η λέξη που θα χρησιμοποιούσα», είπε ο Henderson. «Δεν είχαμε βρεθεί ποτέ αντιμέτωποι με κάτι τέτοιο καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, ή πραγματικά στη ζωή μας.

“Αυτό είμαστε. Είμαστε γκέι και δεν επιλέξαμε να είμαστε γκέι», συνέχισε. «Το γεγονός ότι δεν έχουμε πρόσβαση σε πράγματα που κάνουν άλλοι άνθρωποι είναι διάκριση στα μάτια μου.

«Νομίζω ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει σε αυτό που θέλει να πιστέψει σε κάποιο βαθμό. Δε νομίζω, όμως, ότι μπορείς να είσαι ρατσιστής, επειδή η θρησκεία σου σου λέει να είσαι ρατσιστής. Δε νομίζω ότι θα γίνεις ομοφοβικός, επειδή η θρησκεία σου σου υπαγορεύει να είσαι ομοφοβικός.”

Σε μια δήλωση στο ABC11, ο χώρος επέμεινε ότι δεν κάνει διακρίσεις εναντίον ανθρώπων ή ομάδων, καθώς καλωσορίζει τους ΛΟΑΤ+ υπαλλήλους και τους πωλητές του.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες πρόσθεσαν: «Πιστεύουμε στην ιερότητα του γάμου, όπως λέει ο Θεός στη Βίβλο ότι ο γάμος είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας και επιλέγουμε να Τον τιμήσουμε πάνω από το τι αποφασίζει ο κόσμος ότι πρέπει να είναι ο γάμος».

Αυτή η εξήγηση δεν ικανοποίησε φυσικά τους Henderson και Edwards. Το ζευγάρι αναφέρει ότι έχει πολλούς φίλους που μεγάλωσαν ως Χριστιανοί και δε μοιράζονται την ίδια αντίληψη με το Highgrove Estate.

«Το να συγκαλύπτουν τις διακρίσεις τους με το πρόσχημα του Χριστιανισμού ήταν προσβολή για εμάς», δήλωσε ο Henderson στο WRAL.

Σε ερώτηση σχετικά με την απογοήτευση του ζευγαριού, οι ιδιοκτήτες είπαν:

«Τους σεβαστήκαμε και ήμαστε ευγενικοί, όταν τους ενημερώσαμε ότι δεν είμαστε οι καλύτεροι γι’ αυτούς. Όταν τα περιοδικά και άλλοι επιλέγουν να μη συνεργάζονται μαζί μας λόγω αυτής της θέσης μας, σεβόμαστε αυτήν την απόφαση. Αυτό είναι το δικαίωμά τους. Δεν τους κρίνουμε ή δεν κάνουμε αντίποινα, επειδή επέλεξαν να μη σεβαστούν τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις. Το επιχείρημα μπορεί να είναι το ίδιο εύκολο για εμάς. Δεν είμαστε αυτοί που επιτίθενται, συκοφαντούν και απειλούν άλλους για τις πεποιθήσεις τους.»

Τόσο τα ομοσπονδιακά όσο και τα πολιτικά δικαιώματα των πολιτών προστατεύονται από τις διακρίσεις λόγω φυλής, χρώματος, θρησκείας, δόγματος, φύλου και εθνικής καταγωγής – αλλά όχι σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου προς το παρόν.

Η κατάσταση υπογραμμίζει την απελπιστική ανάγκη για σαρωτικές προστασίες για τα ΛΟΑΤ+ άτομα και στις 50 πολιτείες, την οποία προτίθεται να παράσχει ο νόμος περί ισότητας.

Η κρίσιμη νομοθεσία ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των Η.Π.Α., αλλά αντιμετωπίζει ένα αβέβαιο μέλλον στη Γερουσία, όπου Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι κατέχουν από 50 έδρες.




Δες και αυτό!