Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απαγόρευσε και επίσημα τους γκέι γάμους στη Ρωσία

08/04/2021
από

Τις συνταγματικές τροπολογίες, που περιορίζουν περαιτέρω τα ΛΟΑΤ+ δικαιώματα, υπέγραψε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι ομοφοβικές και τρανσφοβικές αυτές τροπολογίες εγκρίθηκαν τον περασμένο Ιούλιο μετά από ένα εθνικό δημοψήφισμα, με πάνω από το 77% των ψηφοφόρων να τάσσεται υπέρ τους. Σύμφωνα με μια έκθεση στο AP, οι νέοι κανόνες διευρύνουν επίσης τα όρια της προεδρικής θητείας, πράγμα που σημαίνει ότι ο Πούτιν μπορεί να υπηρετήσει δύο επιπλέον εξαετίες.

Πιο συγκεκριμένα, οι τροπολογίες που υπογράφηκαν σε νόμο από τον Πούτιν, απαγορεύουν την ισότητα στον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών και τρανς ατόμων. Οι τροποποιήσεις αυτές είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στον (συντηρητικό0 πληθυσμό της Ρωσίας. Τα θρησκευτικά θέματα παίζουν σημαντικό ρόλο στην κοινωνία και συχνά οδηγούν σε αντί-ΛΟΑΤ+ συναισθήματα.

Η εκστρατεία υπέρ των συνταγματικών τροποποιήσεων ήταν ιδιαίτερα προσβλητική. Χαρακτηριστική ήταν μια διαφήμιση που κυκλοφόρησε στο YouTube, παρουσιάζοντας τα γκέι άτομα με κακοποιητικό τρόπο. Η διαφήμιση με τίτλο “Γιατί οι τροποποιήσεις στο Σύνταγμα είναι σημαντικές” τελείωνε, ρωτώντας τους θεατές εάν “αυτή είναι η Ρωσία που επιλέγετε”. Το βίντεο της διαφήμισης αποσύρθηκε αργότερα από το YouTube.

Η ζωή για τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα στη Ρωσία είναι χειρότερη από ποτέ. Ο Πούτιν ακολούθησε μια σειρά από αντί – ΛΟΑΤ+ πολιτικές, σιωπώντας παράλληλα την αντιπολίτευση. Οι καθηγητές σχολείων στην Αγία Πετρούπολη έλαβαν εντολή να χτενίσουν τα social media των μαθητών τους και να αναφέρουν οποιαδήποτε σύμβολα υποστήριξης προς τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα.

Επιπλέον, πριν λίγο καιρό ένας Ρώσος αξιωματούχος συνέλαβε δύο γκέι άνδρες που είχαν διαφύγει από βασανιστήρια και κακοποίηση στην Τσετσενία και στη συνέχεια τους παρέδωσε πίσω στους κακοποιητές τους.




Δες και αυτό!