Γερμανική ποδοσφαιρική ομάδα απολύει προπονητή λόγω ομοφοβικών και ρατσιστικών σχολίων

07/04/2021
από

Η Χέρτα Βερολίνου απέλυσε την Τρίτη (6/4) τον προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας, Ζολτ Πέτρι, για σχόλια που έκανε πριν από ημέρες σε μια ουγγρική εφημερίδα κατά μεταναστών και ομοφυλόφιλων.

Η διοίκηση της Χέρτα, ενώ ήταν ικανοποιημένη με το έργο του παλαίμαχου Ούγγρου διεθνούς τερματοφύλακα, εντούτοις έχει την άποψη ότι τα σχόλιά του αντιτίθενται στις θέσεις του συλλόγου σχετικά με την ανοχή και την διαφορετικότητα.

«Τα σχόλια που έγιναν συνολικά δεν αντικατοπτρίζουν τις αξίες της Χέρτα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου, Κάρστεν Σμιτ. «Ευχαριστούμε τον Ζολτ Πέτρι για τη δουλειά που έκανε και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στο μέλλον».

Ο Πέτρι, ο οποίος εργαζόταν στο σύλλογο από το 2015, είχε επικρίνει τις ευρωπαϊκές μεταναστευτικές πολιτικές σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Magyar Nemzet, λέγοντας ότι η Ευρώπη ήταν «χριστιανική ήπειρος». Και τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν καταλαβαίνω πώς η Ευρώπη θα μπορούσε ηθικά να βυθιστεί τόσο χαμηλά».

Είπε επίσης ότι δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί ο τερματοφύλακας της εθνικής Ουγγαρίας και της Λειψίας, Πέτερ Γκουλάτσι, μιλούσε για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. Ο Πέτρι ζήτησε συγγνώμη για τα σχόλιά του και αποδέχτηκε την απόφαση του συλλόγου.

«Θέλω να τονίσω ότι δεν είμαι ούτε ομοφοβικός ούτε εναντίον των μεταναστών» δήλωσε ο Πέτρι για το θέμα. «Λυπάμαι για το σχόλιό μου σχετικά με την μεταναστευτική πολιτική και θέλω να ζητήσω συγνώμη από όλους εκείνους τους ανθρώπους που αναζητούν καταφύγιο μαζί μας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!