Τρανς κορίτσι 16 ετών μαχαιρώθηκε θανάσιμα στη Βραζιλία

07/04/2021
από
16χρονο τρανς κορίτσι μαχαιρώθηκε θανάσιμα έξω από ένα σχολείο στη Βραζιλία

Η Pietra Valentina, τρανς έφηβη ηλικίας μόλις 16 ετών, μαχαιρώθηκε θανάσιμα τη Δευτέρα (5 Απριλίου) στο Ceará της Βραζιλίας, με τις ακτιβιστικές οργανώσεις να λένε απλώς: «Τα νεαρά άτομα αξίζουν να ζήσουν.»

Στην τελευταία πράξη βίας στη Βραζιλία του Jair Bolsonaro, η Valentina σκοτώθηκε με ένα μαχαίρι μπροστά από ένα σχολείο στη γειτονιά Pio XII στην πόλη Juazeiro do Norte, σύμφωνα με τις αρχές.

Περίπου στις 4 το πρωί, το θύμα μαχαιρώθηκε περίπου 15 φορές κοντά στο σχολείο Pereira Expedito Tabellion.

Τόσο οι κρατικές όσο και οι στρατιωτικές αστυνομικές δυνάμεις ξεκίνησαν την αναζήτηση του δολοφόνου, σύμφωνα με το τοπικό μέσο G1. Η Εθνική Δύναμη Ασφάλειας, μια ομοσπονδιακή υπηρεσία, δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με το θύμα ούτε τις συνθήκες του θανάτου της.

Δύο τρανς παιδιά στην εφηβεία τους δολοφονήθηκαν στη Βραζιλία φέτος. Τα ονόματά τους ήταν Pietra Valentina και Keron Ravach.

Οι ΛΟΑΤ+ ακτιβιστικές οργανώσεις και τα τρανς άτομα της Βραζιλίας, κάνουν λόγο για μια ενοχλητική αίσθηση του ντε-ζα-βου.

Τον Ιανουάριο, η Keron Ravach, μία τρανς 13χρονη, δολοφονήθηκε στο Ceará. Ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από ένα 17χρον άτομο, και το σώμα της πετάχτηκε στη μέση του πουθενά, ανέφερε το G1.

Ένα ντροπαλό κορίτσι με όνειρο να ασκήσει μεγάλη επιρροή, η Ravach συχνά έπαιζε στην πλατεία της πόλης Camocim με τους φίλους της. Θα είχε γίνει 14, στις 28 Ιανουαρίου.

Η Ceará στη βορειοανατολική Βραζιλία συγκαταλέγεται μεταξύ τεσσάρων πολιτειών που, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχουν καταγράψει τον υψηλότερο αριθμό δολοφονιών, σύμφωνα με ομάδες παρακολούθησης.

Πέρυσι, 22 τρανς και gender nonconforming άτομα δολοφονήθηκαν στην πολιτεία – μόνο το Σάο Πάολο είδε περισσότερες ανθρωποκτονίες, με 29 τρανς άτομα να δολοφονούνται.

Συνολικά, το 2020 ήταν ένα από τα πιο θανατηφόρα χρόνια για τους τρανς ανθρώπους στη Βραζιλία, με έναν τρανς άνθρωπο να χάνεται κάθε δύο ημέρες σε ένα έθνος 211 εκατομμυρίων. Ένα τέτοιο φάντασμα βίας δεν αποτελεί έκπληξη, λένε οι ακτιβίστριες/στές, λαμβάνοντας υπόψη την άνοδο του προέδρου της Βραζιλίας, Jair Bolasonaro, ενός αυτοαποκαλούμενου «υπερήφανου ομοφοβικού».

«Βαθιά λυπηρό και θλιβερό να μαθαίνουμε για μια ακόμη δειλή δολοφονία μιας νεαρής τρανς γυναίκας από την Ceará», έγραψε η ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Rebato Roseno.

«Η Pietra Valentina, από το Juazeiro do Norte, αξίζει δικαιοσύνη. Τα νεαρά μας άτομα αξίζουν να ζήσουν!»




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!