Βουλευτής στην Ιαπωνία έκανε outing σε γκέι ζευγάρι

229

Ένας βουλευτής στον νομό Mie της Ιαπωνίας έκανε outing σε ένα γκέι ζευγάρι δημοσιεύοντας στο blog του προσωπικές τους πληροφορίες.

Ο Takatora Kobayashi, μέλος του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Νομαρχιακής Συνέλευσης Mie, αποκάλυψε τα ονόματα και τις ταχυδρομικές διευθύνσεις ενός γκέι ζευγαριού στο blog του, σύμφωνα με το “Kyodo News”. Ο Kobayashi δημοσιοποίησε τα ονόματα και τη διεύθυνση του ζευγαριού, όταν έλαβε μια επιστολή σχετικά με ένα πρόγραμμα υποστήριξης ΛΟΑΤ+ ατόμων.

Η κατάσταση των ΛΟΑΤ+ δικαιωμάτων στην Ιαπωνία έχει προσελκύσει διεθνή προσοχή, καθώς η χώρα προετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες φέτος.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Adachi έγινε ο πρώτος δήμος στο Τόκιο που αναγνώρισε ΛΟΑΤ+ οικογένειες, ενώ ένα περιφερειακό δικαστήριο στη χώρα έκρινε ότι ο αποκλεισμός των γκέι γάμων είναι «αντισυνταγματικός».

Ο Kobayashi έχει εκφράσει αρκετές φορές στο Twitter τις ομοφοβικές του απόψεις. Αυτό, μάλιστα, στάθηκε η αφορμή για το ζευγάρι να στείλει μια επιστολή στον βουλευτή, ζητώντας την υποστήριξή του για ένα ΛΟΑΤ+ πρόγραμμα στην περιοχή.

Μετά από αυτό, ο Kobayashi δημοσίευσε  μια φωτογραφία του φακέλου, που δείχνει τα ονόματα και τη διεύθυνση του ζευγαριού. Το Kyodo News είπε ότι ο Kobayashi έγραψε ότι η επιστολής που έλαβε ήταν «πολύ επιθετική και κακόβουλη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι ζήτησε από τον Kobayashi να αφαιρέσει τα προσωπικά τους στοιχεία από το blog του και να ζητήσει συγγνώμη, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε.

Το Kyodo News ανέφερε ότι ο Kobayashi κατέβασε τελικά τις πληροφορίες του ζευγαριού από το blog του τη Δευτέρα (5 Απριλίου) το απόγευμα. Στη συνέχεια, έγραψε: «Διαγράφω γιατί δημιουργώ προβλήματα στους ανθρώπους γύρω μου, καθώς άκουσα ότι η γραμματεία της Νομαρχιακής Συνέλευσης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της συνέλευσης λαμβάνουν τηλεφωνήματα».