Τσοντοκόμικ#2: Το χαρακτηριστικό ροζ βιβλίο επιστρέφει και χρειάζεται τη βοήθειά μας

02/04/2021
από

Το Τσοντοκόμικ #2 είναι μια συλλογή ερωτικών ιστοριών από 13 θηλυκότητες που δρουν στην ανεξάρτητη σκηνή των ελληνικών κόμικς.

Το πρώτο Τσοντοκόμικ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο Comicdom Con του 2019, όπου το χαρακτηριστικό ροζ βιβλίο έγινε ανάρπαστο. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν, μάλιστα, τέτοια, που αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να το ακολουθήσει και μια δεύτερη συλλογή.

“Η πανδημία ανέβαλε όλα τα φεστιβάλ, και μαζί τα σχέδιά μας, αλλά αποφασίσαμε να μην περιμένουμε άλλο, και γι’ αυτό ζητάμε τη συμβολή σας για να τυπώσουμε το Τσοντοκόμικ #2: Αθήνα, ένα μεγάλο κρεβάτι, και μαζί με αυτό μερικά έξτρα καλούδια που έχουμε ετοιμάσει.”

https://www.instagram.com/p/CLSRisrAvKn/

Στο καινούριο Τσοντοκόμικ, 8 από τις δημιουργούς του πρώτου τεύχους και 5 νέες προσθήκες στο γκρουπ, δημιουργούν από έναν χαρακτήρα και φτιάχνουν μια σειρά αλυσιδωτών ιστοριών, όπου ένας χαρακτήρας από κάθε ιστορία πηδάει (κυριολεκτικά και μεταφορικά) στην επόμενη.

Το τεύχος περιλαμβάνει περιπτεράδες και πορνοστάρ, ρωσοπόντιους και ερασμίτες, σουβλατζίδικα, γκαλερί πολλές πολυκατοικίες, και τουλάχιστον ένα παράνομο μαντείο. Η πόλη μας λείπει, το ίδιο και οι καινούριες εκδόσεις κόμικς, και βάλαμε τα δυνατά μας να τιμήσουμε και τα δύο σε αυτό το βιβλίο.

“Υπό κανονικές συνθήκες, τέτοιες μέρες θα ξενυχτούσαμε να τελειώσουμε τις ιστορίες μας, θα μιλούσαμε με τυπογραφεία και θα σκεφτόμασταν σχέδια για αυτοκόλλητα της τελευταίας στιγμής, για να ετοιμαστούμε για το Comicdom Con όπως κάθε Απρίλη. Πέρσι τέτοια εποχή τα φεστιβάλ άρχισαν για πρώτη φορά να ακυρώνονται και λίγο μαγκωμένες σταματήσαμε να δουλεύουμε το Τσοντοκόμικ #2, περιμένοντας να δούμε τι θα συμβεί. Και συνεχίσαμε να περιμένουμε, ώσπου βαρεθήκαμε και αποφασίσαμε να στήσουμε ένα kickstarter, μπας και τυπώσουμε αυτό το κόμικ, το οποίο έχουμε ήδη αποφασίσει να φτιάξουμε από τότε που τυπώθηκε το πρώτο.”




Δες και αυτό!