Επαγγελματίας δρομέας κάνει coming out ως τρανς non-binary

02/04/2021
από
Nikki Hiltz

Το άτομο με το όνομα Nikki Hiltz, που κατάγεται από την Αυστραλία και είναι ελίτ δρομέας, έκανε coming out ως τρανς και non-binary άτομο, με μια εγκάρδια ανάρτηση στα κοινωνικά μέσα.

Το πρότυπο στον χώρο του αθλητισμού, με έξι διακρίσεις στο National Collegiate Athletic Association (NCAA) Division 1 All-American και δρομέας για την Adidas, έκανε coming out στο Instagram την Τετάρτη (31 Μαρτίου), την ημέρα εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Τρανς Ορατότητας.

Nikki Hiltz
Nikki Hiltz

Η/Το Hiltz, που στο bio στον λογαριασμό του/της στο Instagram παραθέτει τις αντωνυμίες «she/they», είναι ανοιχτά γκέι εδώ και πολλά χρόνια. Στην ανάρτηση στο Instagram έγραψε:

«Γεια, είμαι η/το Nikki και είμαι τρανς άτομο. Αυτό σημαίνει ότι δεν ταυτίζομαι με το φύλο που μου αποδόθηκε κατά τη γέννηση.» 

Πρόσθεσε, ότι περιγράφει επί του παρόντος το φύλο του/της ως non-binary, και είπε ότι ο καλύτερος τρόπος για να το περιγράψει είναι «ως ρευστό». Η/Το Hiltz είπε:

«Μερικές φορές ξυπνάω νιώθοντας σαν μια ισχυρή βασίλισσα, και άλλες μέρες ξυπνάω σαν να είμαι απλώς ένας κουλ αρρενωπός τύπος (guy being a dude) και άλλες φορές προσδιορίζομαι εντελώς έξω από το δυαδικό φύλο.»

Ακόμη, είπε ότι το να είναι ανοιχτό/ή σχετικά με την ταυτότητα του φύλου του/της είναι «τόσο συναρπαστικό όσο και τρομακτικό», αλλά το να είναι «ευάλωτο/η και ορατό/η» είναι απαραίτητο «για τη δημιουργία κοινωνικής αλλαγής και αποδοχής».

«Λοιπόν εδώ, για άλλη μια φορά, βγαίνω από την ντουλάπα, για να είμαι ο αληθινός αυθεντικός μου εαυτός», έγραψε το/η Nikki Hiltz.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikki Hiltz (@nikkihiltz)

Σε μια συνέντευξη του 2020 στο Women’s Running, το/η Hiltz μοιράστηκε το coming out του/της στην οικογένειά του/της, ως γκέι το 2016. Είχε δηλώσει ότι βγαίνοντας και ζώντας ως ο αυθεντικός εαυτός του/της, σήμαινε ότι θα μπορούσε να ξεπεράσει τα εμπόδια που το/την κρατούσαν πίσω στην καριέρα του/της.

«Όταν αποφάσισα να είμαι αυτό που είμαι, ένα βάρος έφυγε», είπε το/η Hiltz. “Δε νομίζω ότι η σεζόν ήταν συμπτωματικά πρωτοπόρα-κρατούσα πίσω αυτό το κομμάτι μου, το έκρυβα και το έθαβα.»

Το/η 26χρονο/η δρομέας πρόσθεσε: «Όταν είστε χαρούμενα και ολιστικά εκτός σταδίου, αυτό πρόκειται να φανεί και στο στάδιο. Αυτό ήταν όλο.»

Το/Η Hiltz έγραψε στο Twitter την Πέμπτη (1 Απριλίου) ότι:

«δεν υπάρχει τίποτα σαν το πρωί μετά το coming out», προσθέτοντας:

«Σήμερα το πρωί υπάρχει ένταση, ενθουσιασμός και μια καρδιά γεμάτη ευγνωμοσύνη. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ευχαριστώ, είναι πολύ ωραίο να το με βλέπουν.» 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!