Το άτομο με το όνομα Nikki Hiltz, που κατάγεται από την Αυστραλία και είναι ελίτ δρομέας, έκανε coming out ως τρανς και non-binary άτομο, με μια εγκάρδια ανάρτηση στα κοινωνικά μέσα.

Το πρότυπο στον χώρο του αθλητισμού, με έξι διακρίσεις στο National Collegiate Athletic Association (NCAA) Division 1 All-American και δρομέας για την Adidas, έκανε coming out στο Instagram την Τετάρτη (31 Μαρτίου), την ημέρα εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Τρανς Ορατότητας.

Nikki Hiltz
Nikki Hiltz

Η/Το Hiltz, που στο bio στον λογαριασμό του/της στο Instagram παραθέτει τις αντωνυμίες «she/they», είναι ανοιχτά γκέι εδώ και πολλά χρόνια. Στην ανάρτηση στο Instagram έγραψε:

«Γεια, είμαι η/το Nikki και είμαι τρανς άτομο. Αυτό σημαίνει ότι δεν ταυτίζομαι με το φύλο που μου αποδόθηκε κατά τη γέννηση.» 

Πρόσθεσε, ότι περιγράφει επί του παρόντος το φύλο του/της ως non-binary, και είπε ότι ο καλύτερος τρόπος για να το περιγράψει είναι «ως ρευστό». Η/Το Hiltz είπε:

«Μερικές φορές ξυπνάω νιώθοντας σαν μια ισχυρή βασίλισσα, και άλλες μέρες ξυπνάω σαν να είμαι απλώς ένας κουλ αρρενωπός τύπος (guy being a dude) και άλλες φορές προσδιορίζομαι εντελώς έξω από το δυαδικό φύλο.»

Ακόμη, είπε ότι το να είναι ανοιχτό/ή σχετικά με την ταυτότητα του φύλου του/της είναι «τόσο συναρπαστικό όσο και τρομακτικό», αλλά το να είναι «ευάλωτο/η και ορατό/η» είναι απαραίτητο «για τη δημιουργία κοινωνικής αλλαγής και αποδοχής».

«Λοιπόν εδώ, για άλλη μια φορά, βγαίνω από την ντουλάπα, για να είμαι ο αληθινός αυθεντικός μου εαυτός», έγραψε το/η Nikki Hiltz.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikki Hiltz (@nikkihiltz)

Σε μια συνέντευξη του 2020 στο Women’s Running, το/η Hiltz μοιράστηκε το coming out του/της στην οικογένειά του/της, ως γκέι το 2016. Είχε δηλώσει ότι βγαίνοντας και ζώντας ως ο αυθεντικός εαυτός του/της, σήμαινε ότι θα μπορούσε να ξεπεράσει τα εμπόδια που το/την κρατούσαν πίσω στην καριέρα του/της.

«Όταν αποφάσισα να είμαι αυτό που είμαι, ένα βάρος έφυγε», είπε το/η Hiltz. “Δε νομίζω ότι η σεζόν ήταν συμπτωματικά πρωτοπόρα-κρατούσα πίσω αυτό το κομμάτι μου, το έκρυβα και το έθαβα.»

Το/η 26χρονο/η δρομέας πρόσθεσε: «Όταν είστε χαρούμενα και ολιστικά εκτός σταδίου, αυτό πρόκειται να φανεί και στο στάδιο. Αυτό ήταν όλο.»

Το/Η Hiltz έγραψε στο Twitter την Πέμπτη (1 Απριλίου) ότι:

«δεν υπάρχει τίποτα σαν το πρωί μετά το coming out», προσθέτοντας:

«Σήμερα το πρωί υπάρχει ένταση, ενθουσιασμός και μια καρδιά γεμάτη ευγνωμοσύνη. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ευχαριστώ, είναι πολύ ωραίο να το με βλέπουν.»