Τεκνοθέτησε κοριτσάκι που ζούσε σε νοσοκομείο και εκπλήρωσε το όνειρό του να γίνει πατέρας

02/04/2021
από

Ένας γκέι άνδρας που πάντα ονειρευόταν αν γίνει πατέρας, βρήκε την οικογένεια των ονείρων του, όταν αποφάσισε να τεκνοθετήσει ένα κοριτσάκι που έμενε σε ένα νοσοκομείο.

Μεγαλώνοντας στη βαθιά συντηρητική Αργεντινή τη δεκαετία του 1990, ο Πάμπλο Φράκσια δεν πίστευε ποτέ ότι η πατρότητα ήταν μια επιλογή για αυτόν.

Ως έφηβος πίστευε ότι υπήρχαν μόνο δύο δρόμοι για τον ίδιο: να μείνει στην ντουλάπα ή να εγκαταλείψει το όνειρό του να γίνει μπαμπάς.

«Θυμάμαι να βλέπω τον αρχιεπίσκοπο στο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι να λέει ότι κάθε γκέι άντρας πρέπει να πάει και να ζήσει σε ένα νησί και να μείνει μακριά από τους καλούς οικογενειάρχες», δήλωσε ο Πάμπλο στο Bored Panda.

https://www.instagram.com/p/CIi_HxBFg6k/

«Και επίσης τα αποτελέσματα της δικτατορίας (όσον αφορά τις αστυνομικές επιδρομές σε ΛΟΑΤ + μέρη) συνεχίστηκαν ακόμη και μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Υπάρχει λοιπόν μια απόλυτη απόσταση μεταξύ της παιδικής μου ηλικίας και της τρέχουσας κατάστασης».

Αλλά τα πράγματα άλλαξαν. Ο Πάμπλο μεγάλωσε και έγινε ακτιβιστής των ΛΟΑΤ+ δικαιωμάτων στην Αργεντινή και με την πάροδο του χρόνου παρακολουθούσε σταδιακά τη χώρα του να εξελίσσεται.

Όταν η Αργεντινή έγινε μια από τις πρώτες χώρες της Λατινικής Αμερικής που νομιμοποίησε την ισότητα στον γάμο το 2010, ένιωσε ότι το όνειρό του να γίνει μπαμπάς θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα.

Το 2017 έκανε αίτηση τεκνοθεσίας και μετά από δύο χρόνια αναμονής έλαβε ένα τηλεφώνημα από έναν δικαστή.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που άκουσε για τη Μία, ένα κοριτσάκι δύο ετών, που ζούσε σε νοσοκομείο λόγω ενός σοβαρού γαστρεντερικού προβλήματος.

https://www.instagram.com/p/CIi_HxBFg6k/

Η Μία χρειαζόταν σοβαρή ιατρική φροντίδα και η βιολογική της οικογένεια δεν μπόρεσε να την προσφέρει, οπότε στάλθηκε σε ίδρυμα για παιδιά με προβλήματα υγείας.

Ο Πάμπλο έθεσε αμέσως τον εαυτό του διαθέσιμο. Όταν αποκλείστηκαν οι τρεις άλλοι υποψήφιοι γονείς έλαβε το σημαντικότερο τηλεφώνημα – κατάφερε να συναντήσει την κόρη του για πρώτη φορά την επόμενη μέρα.

Τώρα είναι μαζί για πάνω από ένα χρόνο και ο Πάμπλο μπορεί να αγκαλιάζει τη μικρή του κόρη. «Αν πρέπει να χρησιμοποιήσω δύο λέξεις για να περιγράψω τη Μία, θα ήταν ανθεκτικότητα και δύναμη».

https://www.instagram.com/p/CGqTQNtlhvZ/

«Αυτό το κορίτσι πέρασε δύσκολες καταστάσεις, καθώς είχε μια σκληρή αρχή στην υγεία της, με πολλές προκλήσεις και πολέμησε και αντιμετώπισε μόνη της μόνο σε ηλικία λίγων μηνών. Και τώρα είναι ένα 100% υγιές παιδί, όπως όλοι οι άλλοι».

Ως ακτιβιστής, ο Πάμπλο αναγνωρίζει ότι μπόρεσε να τεκνοθετήσει ως γκέι άνδρας λόγω των δυναμικών διεκδικήσεων της κοινότητας. Τώρα ενθαρρύνει άλλους ακτιβιστές να ακολουθήσουν τα χνάρια του και να συνεχίσουν να διαλύουν τα εμπόδια.

«Παλέψτε για το όνειρό σας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Το status quo μπορεί να σπάσει μόνο όταν οργανωνόμαστε με ανθρώπους που παλεύουν για παρόμοια ζητήματα και δείχνουν τις αδικίες με τις οποίες ζούμε, στον κόσμο. Είναι ακόμη παράνομο να είσαι ομοφυλόφιλος σε σχεδόν 70 χώρες. Μερικές απ΄αυτές περιλαμβάνουν ακόμη και τη θανατική ποινή. Συνεχίστε λοιπόν τον αγώνα».




Δες και αυτό!