Οι Proud Seniors Greece για τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Ορατότητας

31/03/2021
από

Η 31η Μαρτίου είναι η διεθνή ημέρα τρανς ορατότητας. Αυτή η μέρα έχει σκοπό την ανάδειξη των διακρίσεων που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα, την ευαισθητοποίηση της κονωνίας πάνω στα τρανς ζητήματα και καθώς και τη προβολή και τον εορτασμό της προσφοράς των τρανς ατόμων στο κοινωνικό.

Η τρανς ορατότητα είναι πολύ σημαντική, δεδομένου ότι τα τρανς άτομα αντιμετωπίζουν πολλές νομικές και θεσμικές διακρίσεις. Τα τρανς άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ειδικά, βρίσκονται σε ακόμα πιο ευάλωτη θέση λόγω της κοινωνικής απομόνωσης που αντιμετωπίζουν.

Πολλά τρανς άτομα μεγαλύτερης ηλικίας έχουν αποκλειστεί από την εργασία λόγω της ταυτότητας φύλου τους και βρίσκονται σε πολύ ευάλωτη οικονομική θέση.

Επίσης, όταν αυτά βρίσκονται σε μονάδες ειδικής φροντίδας, αντιμετωπίζουν διακρίσεις από τους υπόλοιπους ενοίκους αλλά και από το προσωπικό. Το προσωπικό τις περισσότερες φορές δεν έχει καμία εκπαίδευση πάνω στο θέμα της τρανς ταυτότητας, η οποία κρίνεται αναγκαία.

Όλα αυτά λοιπόν είναι ζητήματα για τα οποία αγωνιζόμαστε, και θέλουμε να αναδείξουμε την σημερινή ημέρα τρανς ορατότητας. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε μέχρι τη πλήρη ισότητα γιατί οι τρανς ζωές έχουν σημασία.

Εκ μέρους των Proud Seniors Greece
Sylvia Gionti




Δες και αυτό!