“Ένα κλικ μακριά” η δωρεάν περιήγηση στο μουσείο του Λούβρου

01/04/2021
από

Η βάση δεδομένων των συλλογών του μουσείου του Λούβρου, που αποτελείται από καταχωρήσεις για περισσότερα από 480.000 έργα τέχνης, άνοιξε για το κοινό. Η δωρεάν επίσκεψη μπορεί να είναι διαδικτυακά, μέσω της ιστοσελίδας του, που μάλιστα, το 2020, είχε σημειώσει 21 εκατομμύρια διαδικτυακές επισκέψεις.

Μουσείο του Λούβρου
Μουσείο του Λούβρου

Η ιστοσελίδα του μουσείου προσφέρει εύκολη προσβασιμότητα, καθώς μοιράζεται σε τρεις διακριτές και γρήγορες κατηγορίες: «Επίσκεψη», «Εξερεύνηση» και «Τι υπάρχει» ενώ παράλληλα, προσφέρει χρήσιμα ερευνητικά εργαλεία: μηχανή αναζήτησης πλήρους κειμένου, φόρμα σύνθετης αναζήτησης, λειτουργίες που φιλτράρουν τα αποτελέσματα αναζήτησης σύμφωνα με την ημερομηνία δημιουργίας, συλλογή στην οποία ανήκει το έργο, κατηγορία έργου, καλλιτέχνης/κατασκευαστής, θεματικά άλμπουμ, και έναν διαδραστικό χάρτη για την εύρεση έργων που εκτίθενται στο μουσείο.

Psyché et l’Amour dans un char Date de création/fabrication : 2e quart du XVIIIe siècle (1744) Van Loo, Charles-Amédée | Louvre

Στην ιστοσελίδα βρίσκουμε και τα οκτώ επιμελητηρία του μουσείου (Τμήμα Ανατολικών Αρχαιοτήτων, Τμήμα Αιγυπτικών Αρχαιοτήτων, Ελληνικών, Ετρουσκικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων, Ισλαμικής Τέχνη, Τμήμα Πινάκων ζωγραφικής, Τμημάτων Μεσαιωνικής, Αναγεννησιακής και Μοντέρνας γλυπτικής, εκτυπώσεων και σχεδίων, Τμημάτων μεσαιωνικών, αναγεννησιακών και σύγχρονων διακοσμητικών τεχνών), συλλογές του τμήματος Ιστορίας του Λούβρου, ή τα αποθέματα του Εθνικού Μουσείου Eugène-Delacroix, που συνδέονται διοικητικά με το Λούβρο από το 2004. Οι μόνιμες συλλογές καταλαμβάνουν έκταση 60.600 τετραγωνικών μέτρων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και ελληνικές συλλογές σε 25 αίθουσες.

La Paix ramenant l’Abondance Date de création/fabrication : 4e quart du XVIIIe siècle (1780) Vigée-Le Brun, Louise-Élisabeth | Louvre

“Σήμερα, το Λούβρο ξεσκονίζει τους θησαυρούς του, ακόμη και τους λιγότερο γνωστούς», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθυντής του Μουσείου του Λούβρου, Jean-Luc Martinez, προσθένοντας ότι: “Η εκπληκτική πολιτιστική κληρονομιά του Λούβρου είναι τώρα μόνο ένα κλικ μακριά! Είμαι βέβαιος ότι αυτό το ψηφιακό περιεχόμενο θα εμπνεύσει τους ανθρώπους να έρθουν στο Λούβρο για να ανακαλύψουν από κοντά τις συλλογές.” 

Για να επισκεφτείτε το μουσείο του Λούβρου και να θαυμάσετε τις συλλογές του, κάντε κλικ εδώ.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!