Ελάτε να γνωριστούμε στον μεγαλύτερο LGBTQ+ server σε Ελλάδα και Κύπρο

29/03/2021

«Πάρτε την καλή σας διάθεση.. Και ελάτε να γνωριστούμε στον μεγαλύτερο LGBTQ+ server σε Ελλάδα και Κύπρο. Θα βρείτε κανάλια για συζητήσεις κάθε θεματολογίας… Τέχνη, γλώσσες, κοινωνία και πολλά πολλά άλλα μέσα σε αυτά! Φυσικά, θα ακούσουμε μουσική και θα δούμε ταινίες παρέα!! Αν είστε gamer.. μπορούμε να παίξουμε μαζί ή να δοκιμάσετε την λίστα με τα mini games μας».

Με αυτόν τον τρόπο το «BeQueer (LGBTQ+ Greeks)» μάς προσκαλεί να γίνουμε μέλη μίας μεγάλης queer κοινότητας στο διαδίκτυο, σε μια περίοδο που – ας είμαστε ειλικρινείς – το έχουμε απόλυτη ανάγκη. Ας μάθουμε, όμως, περισσότερα γι΄αυτή.

Πώς προέκυψε το «BeQueer (LGBTQ+ Greeks)»;

Ο σέρβερ ξεκίνησε για εντελώς προσωπική χρήση, από μια παρέα 10 ατόμων, που ήθελαν να παίζουν μαζί Among Us (ένα βιντεοπαιχνίδι) και γνωρίστηκαν μέσω μιας ομάδας στο Instagram που είχε φτιάξει το LGBTQ+ Greece. Ένα μήνα και κάτι μετά, ο δημιουργός του σέρβερ, Στράτος Σαρμάς, και εγώ, Γιάννης Γιάννος, αποφασίσαμε να ανοίξουμε τον σέρβερ και για άλλα άτομα σε όλη την Ελλάδα, και το είδαμε πολύ πιο σοβαρά. Το όνομα είναι ένα νεύμα στα νέα μέλη να είναι ο αληθινός, queer εαυτός τους.

Ποιος είναι ο στόχος λειτουργίας του και σε ποια άτομα απευθύνεται;

Ο σκοπός του σέρβερ είναι να φέρει κοντά queer άτομα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και να είναι ένα safe space online για όλους. Αυτό είναι σημαντικό πλέον, δεδομένου ότι ζούμε σε μια κατάσταση που δεν επιτρέπει σε όλους να είναι στο δικό τους safe space, όντας εγκλωβισμένοι σε σπίτια που ίσως να μην καθιστούν το καλύτερο περιβάλλον. Απευθύνεται σε queer άτομα και υποστηρικτές της κοινότητας όλων των ηλικιών (άνω των 13 ετών), με όλα τα ενδιαφέρονται, καθώς υπάρχουν κανάλια για gaming, μουσική, κινηματογράφο, φωτογραφία και άλλα πολλά. Επίσης, διοργανώνονται πολλά events από τα μέλη του σέρβερ και το προσωπικό, όπως προβολές ταινιών Queer ιστορίας, διαγωνισμοί, μαθήματα νοηματικής. Υπάρχει μέχρι και καθημερινό ραδιοφωνικό πρόγραμμα με διάφορες θεματικές κάθε ημέρα, διαγωνισμούς και συνεντεύξεις.

https://www.instagram.com/p/CMMbs3QMWIE/

Πώς μπορεί ένα άτομο να γίνει μέλος;

Για να γίνει κανείς μέλος, χρειάζεται να έχει την δωρεάν εφαρμογή Discord στο κινητό του ή τον υπολογιστή του, η οποία είναι διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες και να έχει κάνει εγγραφή. Έπειτα, χρειάζεται να βρει ένα invite link για να μπορέσει να μπει στον server, όπως είναι το https://discord.gg/qvFkqFqWUF. Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε και στο instagram (@bequeer.lgbtq) που έχουμε και εκεί invite link, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι.

Υπάρχει κάποια πολιτική απέναντι σε πιθανά κακοποιητικά σχόλια;

Φροντίζουμε καθημερινά ο server μας να είναι όσο πιο προστατευμένος από κακοποιητικά σχόλια και άτομα, καθώς έχουμε ένα σετ κανόνων που το απαγορεύουν. Επίσης, έχουμε σύστημα καλωσορίσματος, που είναι απομονωμένο από τον υπόλοιπο server, με το οποίο το Προσωπικό του server μπορεί να επικοινωνεί 1 on 1 με τα νέα μέλη, ώστε να διασφαλίζει ότι δεν υπάρχει κακόβουλη πρόθεση. Επίσης, υπάρχει ομάδα Chat Moderation, η οποία ελέγχει όλα τα δημόσια chats για πιθανό κακοποιητικό λόγο, ή οποιαδήποτε παράβαση των κανόνων. Τα μέλη με αθέμιτη συμπεριφορά αποβάλλονται από τον server. Το προσωπικό μας αποτελείται από 18 άτομα και το κομμάτι προστασίας των μελών μας είναι το πιο σημαντικό για εμάς, καθώς θέλουμε ο σέρβερ μας να είναι φιλικός για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φυλής, θρησκείας, ή οποιασδήποτε άλλης ταυτότητας που μπορεί να φέρουν.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!