Τον δρόμο της απαγόρευσης των θεραπειών μεταστροφής φαίνεται να ακολουθεί η Γαλλία

Θεραπείες μεταστροφής

Νομοθετική πρόταση για την απαγόρευση στις θεραπείες μεταστροφής κατέθεσε χθες στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση η Laurence Vanceunebrock.

Η κυρία Vanceunebrock είναι εκπρόσωπος του κόμματος που ίδρυσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, La Republique en marche. Η ίδια έχει ξαναϋποβάλει σχετική νομοθετική πρόταση το 2020. Αυτή τη φορά όμως, την πρότασή της συνυπογράφουν κι άλλα μέλη της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, καθώς και το σύνολο της αντιπροσωπευτικής ομάδας του κόμματος. Υπενθυμίζουμε ότι το LREM κατέχει και την πλειοψηφία στο εν λόγω νομοθετικό σώμα της χώρας.

Δήλωση

Σε σημερινό tweet της, η κυρία Vanceunebrock δήλωσε: «Χθες, υπέβαλα μια αναθεωρημένη έκδοση της νομοθετικής μου πρότασης για την απαγόρευση των πρακτικών που έχουν στόχο την τροποποίηση του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου ενός ατόμου, μαζί με όλους τους συναδέλφους μου στο LREM στην Εθνική Συνέλευση. Χαίρομαι που προχωράμε στον αγώνα κατά των θεραπειών μεταστροφής.»

Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό μέσα στο 2021 η Γαλλία να είναι η 4η ευρωπαϊκή χώρα που απαγορεύει τις θεραπείες μεταστροφής. Σε ανάλογη ρύθμιση έχουν προχωρήσει: Γερμανία, Μάλτα, Αλβανία και κάποιες περιοχές της Ισπανίας. Επίσης, έχει ξεκινήσει μία πρωτοβουλία και στην Ιταλία, από την Possibile LGBTI+ χωρίς όμως ακόμα να υπάρχει πολιτική στήριξη.

Τι περιμένουμε από την Ε.Ε.

Τέλος, από το 2018 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει εκδώσει ψήφισμα για την απαγόρευση τέτοιων θεραπειών σε ΛΟΑΤΚΙ στην Ε.Ε. Στο ψήφισμα ζητείται από την Κομισιόν να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία. Τον Οκτώβριο του 2020, συνολικά 60 ευρωβουλευτές έστειλαν επιστολή με αίτημα την οριζόντια απαγόρευση σε όλη την Ε.Ε.. Αφορμή ήταν τα περιστατικά κακοποίησης και καταπίεσης ΛΟΑΤΚΙ ατόμων που είδαν το φως της δημοσιότητας σε Πολωνία και Ουγγαρία.

Διαβάστε περισσότερα για τις θεραπείες μεταστροφής – τι είναι και τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στην Ε.Ε. – εδώ.

Αν έχετε δεχθεί πρόταση για θεραπεία μεταστροφής και για τον όποιο λόγο δεχθήκατε να υποβληθείτε σε αυτήν, μαζέψτε το κουράγιο σας και απαντήστε στο ανώνυμο ερωτηματολόγιο της ελληνικής οργάνωσης Orlando LGBT εδώ.

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!