Έμεινε άστεγος όταν του έκανε outing η μητέρα του σε όλη την οικογένεια

22/03/2021
από

Ένας νεαρός αμφιφυλόφιλος στο δυτικό Λονδίνο προσπαθεί να επιβιώσει, όταν του έκανε outing η μητέρα του σε μια οικογενειακή μάζωξη. Εξαιτίας αυτού, ο νεαρός έμεινε άστεγος και αγωνίζεται με την ψυχική του υγεία, μετά τα γεγονότα.

Ο 26χρονος Anthony μοιράστηκε στο PinkNews το πώς έκανε coming out ως αμφιφυλόφιλος στη μητέρα του το 2020 και πώς εκείνη λίγο καιρό αργότερα του έκανε outing σε ολόκληρη την οικογένεια. Ως αποτέλεσμα, του ζητήθηκε να εγκαταλείψει την οικογένειά του. Χωρίς να έχει πουθενά να μείνει και χωρίς δουλειά, ο Anthony έγινε άστεγος, και μόλις τώρα είναι σε θέση να ξεκινήσει να φτιάχνει τη ζωή του.

Μεγάλωσε σε ένα σπίτι που δε δέχτηκε τίποτα εκτός από την ετεροκανονικότητα. Η οικογένειά του ήταν πάντα κοντά, αλλά υπέστη κακοποίηση και τοξικές συμπεριφορές, επειδή ο μπαμπάς του είναι αλκοολικός.

«Ήξερα ότι με αγαπούσε σε κάποιο βαθμό και ότι πάντα με φρόντιζε», είπε ο Anthony. «Τώρα, κοιτάζοντας πίσω, καταλαβαίνω ότι δεν είναι κάτι ωραίο για ένα παιδί να το περάσει αυτό.»

Ο ίδιος ήταν πάντα πολύ κοντά με τη μητέρα και τις αδελφές του, αλλά εξακολουθούσε να αγωνίζεται με τις τοξικές απόψεις του πατέρα του για την αρρενωπότητα. Ο πατέρας του του έλεγε συνεχώς ότι δεν ήταν «αρκετά αρρενωπός» ή ότι «είναι γκέι.»

«Πέρασα από ένα στάδιο να λέω στον εαυτό μου ότι ήμουν στρέιτ, όχι αμφιφυλόφιλος.»

Ο Anthony ήξερε ήδη, από την ηλικία των 15 ετών, ότι δεν ήταν στρέιτ και μοιράστηκε πώς μία από τις φίλες του, που είναι λεσβία, τον βοήθησε να ανακαλύψει ότι ήταν αμφιφυλόφιλος. Ο Anthony είπε ότι πέρασε από ένα «στάδιο σχεδόν να λέω στον εαυτό μου ότι ήμουν στρέιτ» και ότι η έλξη του για τους άντρες ήταν «απλά μια φάση.» 

«Το να πρέπει να το κρύψεις, ενώ γνωρίζεις βαθιά μέσα σου ότι είσαι [αμφιφυλόφιλος] είναι το πιο οδυνηρό πράγμα», εξήγησε ο Anthony. “Είναι σαν να υπάρχει αυτό το μικρό άτομο μέσα σου που θέλει να είναι ελεύθερο, αλλά δεν μπορείς να το αφήσεις, γιατί υπάρχει κάτι που σε σταματά.”

Περιέγραψε στη φίλη του πώς του άρεσαν τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, και επιβεβαίωσε ότι γι’ εκείνον, αυτά τα συναισθήματά του ήταν «εντελώς φυσικά» και όχι «κάτι έξω από τον άνθρωπο». Αυτή η στιγμή του έδωσε την αυτοπεποίθηση να ανοιχτεί για τη σεξουαλικότητά του σε περισσότερα από τα φιλικά του πρόσωπα, που μάλιστα του είπαν ότι «ήδη ήξεραν» ότι ο Anthony μπορεί να είναι μέρος της κοινότητας των ΛΟΑΤ+ ατόμων και ότι τον αγαπούσαν ακόμα.

Ο Anthony είπε ότι η υποστήριξη αυτή του έδωσε τη δύναμη να «έρθω σπίτι και να είμαι αυτός που ήμουν». Έτσι, είπε στη μεγαλύτερη αδερφή του για τη σεξουαλικότητά του και μετά το είπε και στη μαμά του. Η μαμά του «έμεινε σιωπηλή για λίγο» πριν τον ρωτήσει τι σημαίνει αμφιφυλόφιλος.

«Δε νομίζω ότι το να είναι κάποιο άτομο αμφιφυλόφιλο εκεί έξω υπάρχει τόσο πολύ ανοιχτά, και νομίζω ότι υπάρχει ένα μεγάλο στίγμα γι’ αυτό», είπε ο Anthony.

Εξήγησε ότι η μητέρα του δυσκολεύτηκε να αντιμετωπίσει την ιδέα ότι θα μπορούσε να προσελκύεται τόσο από τους άνδρες όσο και από τις γυναίκες. Τελικά, ο Anthony είπε ότι φαινόταν να το αποδέχεται.

«Το να είσαι ΛΟΑΤΚΙ+ δεν είναι αποδεκτό» 

Όμως, στη συνέχεια η μαμά του του έκανε outing, ενώ παρευρέθηκε σε μια οικογενειακή μάζωξη το 2020. Είπε ότι είχε πιει «μερικά ποτά» και μίλησε για τη σεξουαλικότητα του Anthony μπροστά στον πατέρα του. Ο Anthony είπε: «Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η μητέρα μου με πληγώνει ποτέ.»

Ο πατέρας του, αρχικά, είπε ότι αγαπούσε τον Anthony, αλλά σύντομα εξέφρασε εναντίον του αντι-ΛΟΑΤ+ συναισθήματα, τα οποία ο Anthony απέδωσε στην κουλτούρα της οικογένειάς του.

«Μεγαλώνοντας στην Καραϊβική, δεν είναι αποδεκτό», είπε ο Anthony. “Είναι πολύ καλύτερα τώρα, αλλά εξακολουθεί να μην επιτρέπεται.”

Συνέχισε: «Καταλαβαίνω ότι ο μπαμπάς μου μεγάλωσε μ’ αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί θα μπορούσε να έχει τόσο μεγάλο μίσος προς [το να είναι ένα άτομο αμφιφυλόφιλο] όταν δεν το γνωρίζεις τι είναι αυτό πραγματικά και όταν δεν σε αλλάζει ως πρόσωπο.”

Ο Anthony είπε ότι ο μπαμπάς του εξήγησε ότι αν έφερνε ποτέ έναν σύντροφο στο σπίτι, τότε θα τον πετούσε «έξω». Είπε ότι αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι και κατέληξε να κοιμάται στα παγκάκια του πάρκου.

Ο Anthony είπε ότι πήγε στο τοπικό συμβούλιο για υποστήριξη, αλλά «με έδιωξαν». Τελικά, εντάχθηκε σε παροχές και ζει με φιλικά του πρόσωπα.

Ο Anthony μπόρεσε ακόμη και να επιστρέψει προσωρινά με την οικογένειά του, αλλά είπε στο PinkNews ότι ήταν ακόμα δύσκολο γι’ αυτόν να ζήσει σε ένα τόσο τοξικό περιβάλλον. Έτσι, είπε ότι εξαρτάται από τη φιλοξενία των φίλων του για να έχει μία κάποια ανεξαρτησία.

«Ζω για να επιβιώνω» 

Η εμπειρία του αυτή έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ψυχική του υγεία και προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη: «Προς το παρόν, ζω για να επιβιώνω και έχω πολύ λίγες χαρούμενες μέρες, που νιώθω δυνατός».

Το συμβούλιο τελικά εισήγαγε τον Anthony to Beam – μια κοινωνική επιχείρηση που βοηθά τους άστεγους να συγκεντρώσουν χρήματα για επαγγελματική κατάρτιση και καταθέσεις ενοικίου. Τώρα, ο Άντονι συγκεντρώνει χρήματα για να μετακομίσει, να ξαναχτίσει τη ζωή του και να ζήσει αυθεντικά.

Κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 4.500 £ μέσω του Beam και μόλις πριν λίγο καιρό ξεκίνησε και την εκπαίδευσή του. Αλλά, είπε στο PinkNews, ότι εξακολουθεί να ψάχνει ένα μέρος για να ζήσει: «Θέλω απλώς να ηρεμήσω, να ζήσω τη ζωή μου και να δημιουργήσω τον εαυτό μου για να πάω σε εργασία πλήρους απασχόλησης.»




Δες και αυτό!