Η Cara Delevingne αποκάλυψε ότι αγωνίστηκε για την εσωτερικευμένη ομοφοβία της και τις αυτοκτονικές σκέψεις της για χρόνια, πριν αγκαλιάσει τελικά τη σεξουαλικότητά της.

Το gender-fluid 28χρονο μοντέλο και ηθοποιός έκανε coming out ως πανσέξουαλ σε μια συνέντευξη στο Variety τον Ιούνιο του 2020, λέγοντας: «Ερωτεύομαι το άτομο – και αυτό είναι.» 


Σήμερα, η Cara Delevingne μίλησε ειλικρινά σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο podcast της Gwyneth Paltrow και το πώς ήταν τα πράγματα όταν ήταν νεαρότερης ηλικίας.

«Μεγάλωσα σε ένα ντεμοντέ νοικοκυριό», εξήγησε. «Δεν ήξερα κανέναν που ήταν γκέι. Δεν ήξερα ότι ήταν κάτι στην πραγματικότητα, νομίζω ότι μεγαλώνοντας… Δεν το ήξερα ότι ήμουν ομοφοβική.»

«Η ιδέα να είμαι με σύντροφο του ίδιου φύλου, με αηδίαζε για τον εαυτό μου. Ήμουν τύπου, «Ω, Θεέ μου, ποτέ δε θα μπορούσα. Αυτό είναι αηδιαστικό, μπλιαχ.» 

Η Delevingne έχει μιλήσει προηγουμένως για τον αγώνα της με την κατάθλιψη, η οποία ξεκίνησε σε ηλικία 15 ετών, όταν ανακάλυψε τον εθισμό της μητέρας της στις ναρκωτικές ουσίες.

Σήμερα, μπορεί να δει ότι η εσωτερικοποιημένη ομοφοβία της και η αίσθηση της ντροπής που έφερε, ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στην ψυχική της υγεία.

«Συσχετίζω την κατάθλιψη και τις αυτοκτονικές στιγμές της ζωής μου [με το ότι είμαι κουήρ], γιατί ήμουν τόσο ντροπιασμένη που είμαι αυτό», είπε.

Το αστέρι του Suicide Squad περιέγραψε τη σεξουαλικότητά της ως «συνεχώς μεταβαλλόμενη» και αποκάλυψε ότι εξακολουθεί να αμφιβάλλει για τον εαυτό της από καιρό σε καιρό.

«Υπάρχει ακόμα ένα μέρος μου όπου θέλω, «Ω, εύχομαι να ήμουν απλά στρέιτ.» Υπάρχει ακόμα εκείνη η πλευρά. Είναι πολύ περίπλοκο», παραδέχτηκε.

«Αλλά, στην πραγματικότητα, αυτό ήταν το κομμάτι του εαυτού μου, που [τώρα] αγαπώ τόσο πολύ και δέχομαι». 

Η καριέρα της ως μοντέλο

«Ήμουν τόσο δυσαρεστημένη και δεν ακολούθησα την αλήθεια μου, ειδικά όσον αφορά το να είμαι μοντέλο», είπε.

“Όλο αυτό που πρέπει να ταιριάζει στο κουτί – είμαι ανδρόγυνο άτομο. Μου αρέσει να είμαι γυναίκα και να ντύνομα,ι και να κάνω όλα αυτά, αλλά επίσης μου αρέσει να είμαι ένας τραχύς και αρρενωπός «άνθρωπος».

«Νιώθω πολύ πιο άνετα στη ρευστότητα του να είμαι απλώς άνθρωπος και να είμαι ζώο, σχεδόν, γιατί αυτό είμαστε. Να εμπιστευτείτε τα ένστικτά σας.»

Ντοκιμαντέρ: Planet Sex

Η Delevingne αναμένεται να μοιραστεί ακόμη περισσότερα σε ένα επερχόμενο ντοκιμαντέρ του BBC για τη σεξουαλικότητα, το Planet Sex.

Σε ένα δελτίο τύπου είπε:

«Μπορώ μόνο να φανταστώ τι θα σήμαινε μια τέτοια σειρά για τον 14χρονο εαυτό μου, που προσπάθησα να καταλάβω συναισθήματα που θεωρούνταν μη συμβατικά ή διαφορετικά. Εάν η σειρά μας βοηθά ένα νεαρό άτομο να έχει μια ευκολότερη συζήτηση με τους γονείς του, θα έχουμε επιτύχει έναν από τους πολλούς στόχους μας, στη δημιουργία αυτής της σειράς.»