Το Reddit απαγόρευσε τη «super straight» τάση για «προώθηση μίσους»

12/03/2021
από
super straight, superstraight
superstraight

Το «Super straight» είναι η νέα διαδικτυακή τάση, κυρίως τρανσφοβική, που ισχυρίζεται ότι τα άτομα που αρνούνται να βγουν ραντεβού με ένα τρανς άτομο, έχουν αυτόν τον «σεξουαλικό προσανατολισμό». Ενθαρρύθηκε, εν μέρει, από νεοναζί και ακροδεξιά γκρουπ στο 4chan, καθώς και στο Reddit.

Το φόρουμ, ή “subreddit”, Super Straight, είχε συγκεντρώσει 30.000 μέλη, από τη δημιουργία του, την 1η Μαρτίου.

Οι διαχειριστές περιέγραψαν το subreddit ως: «Μια κοινότητα για καταπιεσμένους άνδρες και γυναίκες, που θεωρούν τη σεξουαλικότητα/το φύλο/τη θρησκεία τους «Super Straight».”

Όμως, το Reddit, το οποίο κάποτε κέρδισε από την απρόσκοπτη προσέγγισή του στη μετριοπάθεια, έχει πλέον αναλάβει δράση και έχει αφαιρέσει, εντελώς, το SuperStraight subreddit.

Κάνοντας κλικ σε έναν σύνδεσμο προς το Super Straight subreddit εμφανίζεται τώρα ένα σημείωμα από το Reddit, που αναφέρει ότι η ομάδα απαγορεύτηκε «για προώθηση μίσους προς μια περιθωριοποιημένη, ή ευάλωτη ομάδα».

Η σελίδα προσθέτει:

«Η κοινότητα έγινε ολοένα και πιο έντονα αποκλειστικά με μισητό περιεχόμενο που αντιτίθεται στην αρχική σατιρική πρόθεσή της, και παραβίαζε τις πολιτικές μας».

Ορισμένοι ΛΟΑΤ+ υποστηρίκτριες/κτές μπορεί σίγουρα να αμφισβητήσουν, εάν τα subreddits δημιουργήθηκαν με γνώμονα τη «σάτιρα»σε ένα συγκλονιστικό παράδειγμα του μίσους, που εκπέμπονταν από τους απίστευτα ανώνυμους χρήστες, όταν τα μέλη αναφέρθηκαν στους τρανς ανθρώπους ως «ακρωτηριασμένους» και «αηδιαστικούς».

Έρχεται εν μέσω μιας κοινωνικής κατάργησης του λεγόμενου «super straight» κινήματος, με το TikTok να επιβεβαιώνει στο PinkNews ότι έχει ξεκινήσει μια «έρευνα» γι’ αυτό και το αντιμετωπίζει ως «μισητή ιδεολογία».

Το TikTok απαγόρευσε μόνιμα τον αποκαλούμενο «ιδρυτή» του «super straight», Kyle Royce, από την πλατφόρμα και μπλόκαρε το hashtag #SuperStraight, δήλωσε εκπρόσωπος.


«Οι κοινοτικές οδηγίες μας καθιστούν σαφές, ότι δεν ανεχόμαστε τη ρητορική μίσους, ή τις ιδεολογίες μίσους, και αναλαμβάνουμε δράση, όταν τα ζητήματα γνωστοποιούνται», ανέφεραν.

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε αυτήν την κατάσταση για περαιτέρω εξελίξεις και να αναλαμβάνουμε δράση, όπου είναι απαραίτητο».

Στην καταστολή της για τη ρητορική μίσους, το Reddit απαγόρευσε, επίσης, διάφορες ομάδες, που είναι φιλικές προς το  με το «Super straight».

Απαγόρευσε τις σελίδες Super Lesbian, Supersexuals και Super Straights για τη «δημιουργία ή επανατοποθέτηση ενός sub για την ανασύσταση, ή την εξυπηρέτηση του ίδιου στόχου, με ένα subreddit, που είχε απαγορευτεί προηγουμένως, ή σε καραντίνα», σημειώνει στις σελίδες που έχουν πλέον λειτουργήσει.

Η σημαία των «Super straight» παρουσίαζε ναζιστικό σύμβολο

Αφού εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο TikTok, η «Super straight» τάση πυροδοτήθηκε από ακροδεξιά trolls του 4chan και του Reddit, που προσπάθησαν να μετατρέψουν την τρανσφοβία σε «σεξουαλικότητα» σε μία κίνηση στο μίσος.

Οι υποστηρικτές «χρησιμοποιούν την τακτική της αριστεράς εναντίον τους [για] να τους αποκαλέσουν φανατικούς, επειδή δε δέχονται τους super straights», λέει ένας χρήστης του 4chan.

Ο χρήστης έφτιαξε ακόμη και μια super straight σημαία «υπερηφάνειας», η οποία, είχε τα αρχικά SS – το λογότυπο του Schutzstaffel (SS), της ναζιστικής αστυνομίας.

Μόλις λίγες ώρες πριν κλείσει το αρχικό Super Straight board, οι χρήστες ξεκαθάρισαν τις «παρανοήσεις» σχετικά με την κοινότητα, όπως εάν το αν το «super straight» είναι «αστείο» ή «σε κάνει τραφοβικό» (όπου δεν είναι και δεν σε κάνει, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους).

Τραγικό.

 




Δες και αυτό!