Ρωσία: Σχέδιο απαγόρευσης αμφιφυλοφιλίας-πολυσυντροφικότητας-αμβλώσεων

08/03/2021
από

Μετά την ποινικοποίηση όλων των μορφών της λεγόμενης «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας», η Ρωσία στράφηκε τώρα στις θετικές απεικονίσεις της αμφιφυλοφιλίας, της πολυσυντροφικότητας, των εκτρώσεων, αλλά και των εμπειριών των τρανς ατόμων.

Με τον πληθυσμό της Ρωσίας να αναμένεται να μειωθεί κατά 30 εκατομμύρια την επόμενη δεκαετία, το ζήτημα του πώς θα αυξηθεί το ποσοστό των γεννήσεων κυριάρχησε στις συζητήσεις την Πέμπτη (4 Μαρτίου) σε συνέδριο της Ενωμένης Ρωσίας, του κυβερνώντος κόμματος της χώρας.

Μεταξύ των πολλών προτάσεων, που διατυπώθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Ισχυρή Οικογένεια», ήταν η απαγόρευση της πολυσυντροφικότητας και της bi «προπαγάνδας», με την ιδέα της αντιστροφής της μείωσης του πληθυσμού με την υπεράσπιση των παραδοσιακών χριστιανικών αξιών.

«Προσπαθούν να καταστρέψουν τη νεολαία μας»

Αυτό ισχυρίστηκε ο βουλευτής Βλαντιμίρ Κροπενίκοφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Kommersant.

Η Ρωσία απαγορεύει ήδη τις θετικές απεικονίσεις των ΛΟΑΤ+ ανθρώπων και απειλεί με μεγάλες ποινές φυλάκισης, όποιο άτομο τολμήσει να αμφισβητήσει τις επικρατούσες αντι-ΛΟΑΤ στάσεις της χώρας.

Στη δεκαετία από τότε που εισήχθη, ο νόμος έχει χρησιμοποιηθεί για τη φίμωση (αν όχι τον θάνατο) των ακτιβιστριών/στών, τον τερματισμό των εκδηλώσεων Pride, και την παρακολούθηση των προφίλ κοινωνικών μέσων των μαθητριών/τών.

Ωστόσο, ο Κροπενίκοφ επέμεινε στην ανάγκη να ενισχυθούν αυτοί οι νόμοι, παράλληλα με την απαγόρευση της διάδοσης της «προπαγάνδας για την ασφάλεια των αμβλώσεων».

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ανέφερε ότι το ψήφισμά του περιέχει πρόταση για την καθιέρωση εκτεταμένης απαγόρευσης κάθε πληροφορίας «που προσβάλλει τις οικογενειακές αξίες, τη μητρότητα, τις μεγάλες οικογένειες και την παιδική ηλικία».

Απαγόρευση και της θετική απεικόνισης της εμπειρίας των τρανς ατόμων

Ζητεί συγκεκριμένα απαγόρευση της «προπαγάνδας» που σχετίζεται με τα τρανς άτομα και την επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου, καθώς και αυστηρότερες κυρώσεις για την προώθηση μη παραδοσιακών σχέσεων και την απαγόρευση των ΛΟΑΤ+ συμβόλων από κρατικούς θεσμούς.

«Χωρίς αυτά μέτρα, είναι αδύνατο να αυξηθεί το ποσοστό των γεννήσεων στη χώρα», αναφέρουν βουλευτές και γερουσιαστές.

Στο συνέδριο στο State Duma συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, της Ένωσης Ορθοδόξων Γυναικών, και του Συνδέσμου Μεγάλων Οικογενειών στη Μόσχα.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της συζήτησης, οι ομιλητές καταδίκασαν επανειλημμένα την «κακοήθεια» των δυτικών αξιών, ενώ αντίθετα παραδέχθηκαν ότι οι ευρωπαϊκές χώρες είναι προφανώς καλύτερες από τη Ρωσία στη στήριξη των οικογενειών και της μητρότητας.

Δεν είναι σαφές εάν η πρόταση του Κροπενίκοφ για απαγόρευση της προπαγάνδας της αμφιφυλοφιλίας και της πολυσυντρόφικότητα θα έχει νομοθετικές προοπτικές, αλλά αντικατοπτρίζει μια ολοένα και πιο συντηρητική στροφή στο υπερβολικά ομοφοβικό κοινοβούλιο της Ρωσίας.

Σε περίπτωση που εισαχθεί με τη μορφή νομοσχεδίου, είναι απίθανο να συναντήσει ισχυρή αντιπολίτευση, δεδομένου ότι μόνο ένας βουλευτής απείχε από το να καταψηφίσει τον νόμο περί προπαγάνδας των ομοφυλοφίλων το 2013.

https://avmag.gr/130147/i-rosia-skeftetai-na-syllamvanei-toys-gkei-andres-poy-apoktoyn-paidia-me-parentheti-gia-emporio-vrefon/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!