Εισαγγελική παρέμβαση για το όργιο βίας στη Νέα Σμύρνη

08/03/2021
από
EUROKINISSI

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τη χθεσινή απρόκλητη επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία Νέας Σμύρνης, η οποία προκάλεσε μαζικές διαμαρτυρίες τόσο από τους κατοίκους της περιοχής, που προχώρησαν αυθόρμητη κινητοποίηση ενάντια στην άγρια καταστολή, όσο και από την αντιπολίτευση που σύσσωμη την καταδίκασε.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή τη δημοσίευση βίντεο και καταγγελιών σχετικά με άσκηση βίας από αστυνομικούς σε βάρος πολιτών, χθες μέρα μεσημέρι.

Η έρευνα αφορά τη διακρίβωση ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς και θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του εισαγγελέα, Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη.

«Πονάω»

Στο μεταξύ το γύρο του διαδικτύου έχουν κατακλύσει από χθες οι εικόνες για τα γεγονότα, που ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ πλησίασαν οικογένεια με δύο παιδιά, που καθόταν σε παγκάκι, για να κόψουν πρόστιμο.

Μαρτυρίες αναφέρουν πως οι παριστάμενοι εξήγησαν ότι έχουν στείλει μήνυμα στον κωδικό μετακίνησης και πως κάτοικοι άρχισαν να διαμαρτύρονται για το πρόστιμο με τους αστυνομικούς να ζητούν ενισχύσουν και να φτάσουν στο σημείο να ξυλοκοπήσουν αφηνιασμένα, με μεταλλικά κλομπ, έναν νεαρό, στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν χωρίς λόγο.

«Τι κάνετε; γιατί με βαράτε; Πονάω» ρωτούσε εκείνος με τη φράση του αναπαράγεται πλέον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χρήστες να θυμίζουν το «Δεν μπορώ να αναπνεύΣω» του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.

Τα ντοκουμέντα ξεμπρόστιασαν την επιχείρηση παραπληροφόρησης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που σε ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί δήθεν δέχτηκαν επίθεση από ομάδα 30 ατόμων, γραμμή που αναπαράχθηκε από πολλά ΜΜΕ.




Δες και αυτό!