Σύσσωμη καταδίκη της αστυνομικής βίας

07/03/2021
από

Τα απαράδεκτα γεγονότα που έλαβαν μέρος στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Κυριακής, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν σε απρόκλητο ξυλοδαρμό κατοίκων, δεν έμειναν ασχολίαστα.

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα καταδίκασαν την αστυνομική βία, την οποία χαρακτήρισαν ως επικίνδυνη, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής συνέδεσαν την καταστολή με τις αποτυχίες της κυβερνητικής πολιτικής.

Στο στόχαστρο βρέθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο «Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης… ξεσπούν επάνω στους πολίτες», τον Παύλο Χρηστίδη (εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής) να τονίζει ότι η αστυνομική βία αποτελεί «επιλογή της Κυβέρνησης και προσωπικά του κ Μητσοτάκη» και τον Μιχάλη Κριθαρίδη (εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25) να υπογραμμίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης «χτίζει ένα βίαιο αστυνομικό κράτος».

Τα απαράδεκτα αυτά γεγονότα σχολίασε και το Athens Pride με ανάρτηση στο Facebook. “Στα πόσα καταγεγραμμένα περιστατικά αστυνομικής βίας παραιτείται ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη;”, έγραψε χαρακτηριστικά.

https://www.facebook.com/athenspride/posts/10158897578704242

 




Δες και αυτό!