Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου “γειώνει” (τρανς)φοβικό δημοσιογράφο

05/03/2021
από

Όλα ξεκίνησαν προχθές, όταν ο δημοσιογράφος Όουεν Τζένσεν από το Παγκόσμιο Καθολικό Δίκτυο «EWTN», εκπροσωπεί τις θέσεις της καθολικής Εκκλησίας, προσπάθησε να φέρει σε δύσκολη θέση την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Συγκεκριμένα, ο Τζένσεν ρώτησε την Ψάκι για τις αμβλώσεις, τα τρανς άτομα και τον νόμο περί ισότητας (Equality Act), τις αναθεωρητικές διατάξεις του οποίου υπερψήφισε το αμερικανικό Κογκρέσο. Οι νέες διατάξεις που εισάγει η διοίκηση Μπάιντεν αφορούν στην ενίσχυση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, των γυναικών και ανάπηρων ατόμων απέναντι σε κάθε είδους διακρίσεις.

«Υπάρχουν ομάδες και οργανώσεις που αντιτάσσονται στις αμβλώσεις και ανησυχούν πολύ για τη φράση ‘διάκριση κατά την εγκυμοσύνη’ που περιλαμβάνεται στον νόμο περί ισότητας, μια ρύθμιση που θα αναγκάσει τους γιατρούς να κάνουν αμβλώσεις ακόμη και αν πηγαίνουν κόντρα στη συνείδησή τους», είπε ο Τζένσεν. «Υπάρχουν επίσης ανησυχίες ότι το νομοσχέδιο θα αναγκάσει τους γιατρούς να κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις μετάβασης φύλου, ακόμα κι αν παραβιάζουν πάλι τη συνείδησή τους», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος, θέτοντας το ερώτημα «Τι λέει ο πρόεδρος Μπάιντεν για όλα αυτά;».

«Ο πρόεδρος υπήρξε εδώ και πολύ καιρό υποστηρικτής της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ στην υπόθεση Roe vs Wade, σύμφωνα με την οποία το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών προστατεύει την ελευθερία μιας εγκύου γυναίκας να επιλέγει να κάνει άμβλωση χωρίς κανένα περιορισμό ή εμπόδιο. Η σταθερή του πεποίθηση είναι ότι κάθε διάταξη του νέου νόμου πρέπει να ισχύει και θα αγωνιστεί για αυτό» απάντησε η Ψάκι.

«Άρα οι ανησυχίες που έχουν διατυπωθεί δεν τον απασχολούν;», επανήλθε ο Τζένσεν. «Νομίζω, πάλι, θα επαναλάβω ποιες είναι οι πολιτικές του προέδρου», σημείωσε η Ψάκι και στη συνέχεια πρόσθεσε «Έχετε άλλη ερώτηση;»

Ο Τζο Μπάιντεν έσπευσε να υποστηρίξει και την Ψάκι και τα τρανς άτομα, αφού αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές έκαναν τρανσφοβικές δηλώσεις, τονίζοντας πως δεν θα πρέπει να προστατεύονται από τις διατάξεις του νομοσχεδίου.

Στο λογαριασμό του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε ότι «Τα δικαιώματα των τρανς ατόμων είναι ανθρώπινα δικαιώματα – Και ο Λευκός Οίκος το έκανε ξεκάθαρο αυτό σήμερα περνώντας τον νόμο περί ισότητας. Tώρα είναι η στιγμή και για τη Γερουσία να κάνει το ίδιο». 




Δες και αυτό!