Αυνανισμός: Ένα αποτελεσματικό παυσίπονο για τους πόνους περιόδου

05/03/2021
από
Αυνανισμός, πόνοι περιόδου, περίοδος

Μια παγκόσμια κλινική μελέτη επιβεβαίωσε επιστημονικά ότι είναι δυνατό να περιορίσετε τις κράμπες της περιόδου σας με τον αυνανισμό.

Για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που βρίσκονται σε ένα αιματηρό χάος κάθε μήνα, μπορεί να είναι παρήγορο να γνωρίζουν ότι η περίοδος συνοδεύεται από ένα φυσικό παυσίπονο.

Όχι, δε μιλάμε για το πιο πρόσφατο τέχνασμα της Gwyneth Paltrow, είναι τα αποτελέσματα της “Μελέτης εμμηνόρροιας” που ξεκίνησαν από το Womanizer και το Lunette.

Οι δύο εταιρίες ένωσαν τις δυνάμεις τους, για να αποσταθεροποιήσουν δύο από τα μεγαλύτερα ταμπού της κοινωνίας – την εμμηνόρροια και τον αυνανισμό – βοηθώντας παράλληλα να καλύψουν το χάσμα στην υγεία των φύλων, που πλήττει τις γυναίκες αναφορικά με την ιατρική πρόοδο και την έρευνα.

Η ερευνητική ομάδα εξέτασε 500 άτομα που εμφάνισαν εμμηνόρροια και τους ζήτησαν να μην πάρουν συμβατικά παυσίπονα για ένα μήνα, αλλά να χρησιμοποιούν σεξ toys που παρέχονταν από τη μελέτη.

Από τα 500 που συμμετείχαν, συνολικά το 70% δήλωσε ότι ο τακτικός αυνανισμός είχε αντίκτυπο στην ένταση των πόνων της περιόδου τους, αναφέροντας ένα σχεδόν άμεσο αποτέλεσμα.

Αυτό ήταν αισθητό ακόμα και αφού επέστρεψαν στις συνήθεις θεραπείες τους τον Οκτώβριο – αν και δε θα τα κατηγορούσαμε αν επέλεγαν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την πρακτική αυτή μέθοδο ανακούφισης του πόνο.

Ο τακτικός αυνανισμός αποδείχθηκε, επίσης, ότι βοηθά στην ανακούφιση άλλων δυσάρεστων συμπτωμάτων της περιόδου, όπως πόνος στην πλάτη, ο πονόλαιμος, η διάρροια, το φούσκωμα και η ανάγκη ύπνου.

Δεν είναι περίεργο που το 90% είπε ότι θα συνιστούσε τον αυνανισμό για να καταπολεμήσει τους πόνους της περιόδου, και ένα 85% είπε ότι σχεδίαζαν να διατηρήσουν τη ρουτίνα αυνανισμού τους για να καταπολεμήσουν τους πόνους της περιόδου στο μέλλον.

Όλα καταλήγουν στις ορμόνες που απελευθερώνονται μετά από οργασμό: ενδορφίνες, οι οποίες επηρεάζουν την αντίληψη και την επεξεργασία του πόνου, οξυτοκίνη, η οποία μειώνει την κορτιζόλη της ορμόνης του στρες, και ντοπαμίνη, η οποία μας δίνει αυτήν τη σημαντική δόση ευφορίας, ευτυχίας και εσωτερικής ευδαιμονίας.

Ταυτόχρονα, διεγείρεται ο μεταβολισμός και η κυκλοφορία του αίματος, χαλαρώνοντας τους μύες και δημιουργώντας μεγαλύτερη αίσθηση άνεσης γενικά.

Αυτές οι χημικές αντιδράσεις είναι υψηλότερες κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τον οργασμό – και όλες σε συνδυασμό, αναγκάζουν τις φυσικές διεργασίες που προκαλούν τον πόνο να υποχωρήσουν.

Η μελέτη διεξήχθη σε συνεργασία με τον Δρ. Jones, κλινικός ψυχολόγος, σεξουαλικός θεραπευτής και επικεφαλής ερευνητής, ο οποίος εξέτασε και επικύρωσε τα αποτελέσματα.

Την επόμενη φορά που θα νιώσετε αυτό το οικείο μαχαίρι στην κοιλιά σας, ξέρετε τι να κάνετε.




Δες και αυτό!