Μπρέγκμαν – Χαράρι για τις προκλήσεις του σήμερα (βίντεο)

0
32

Πρόκειται για δύο από τα πιο λαμπερά μυαλά της εποχής μας που βρίσκονται εν ζωή. Ιστορικοί και οι δύο, με μια οπτική ιδιαίτερα αισιόδοξη αλλά και ανατρεπτική, έχουν γράψει βιβλία που έγιναν best-sellers σε μια νύχτα και μεταφράζονται σε πολλές γλώσσες. Ο Ολλανδός Ρούτγκερ Μπρέγκμαν και ο Ισραηλινός Γιουβάλ Χαράρι, ήταν καλεσμένοι της πρωτοβουλίας Yalta European Strategy (YES), του Ιδρύματος Victor Pinchuk, με σκοπό, όπως είπε ο ίδιος ο Βίκτορ Πίντσακ που άνοιξε τη συζήτηση, να κάνουν τα πνευματικά εγκαίνια της χρονιάς.

Σε ένα πάνελ που αγγίζει όλες τις σημερινές προκλήσεις, οι Μπρέγκμαν και Χαράρι καταθέτουν τις απόψεις τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τη συνεργασία, την κλιματική αλλαγή, τα τεχνολογικά συστήματα παρακολούθησης, την τεχνητή νοημοσύνη, το ξεχωριστό του ανθρώπινου είδους και το μέλλον, απαντώντας αδιάκοπα για μιάμιση ώρα στις ερωτήσεις της Βρετανίδας Ζάνυ Μίντον Μπίντοους, αρχισυντάκτριας του The Economist.

Το ελληνικό γραφείο του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Pressenza, συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Victor Pinchuk για να παρέχει τους ελληνικούς υπότιτλους. Μπορείτε εύκολα να τους θέσετε σε λειτουργία, πηγαίνοντας στα settings του παρακάτω συνδέσμου στο YouTube και επιλέγοντας στους υπότιτλους (subtitles) την επιλογή ελληνικά (Greek).


Διαδικτυακή συζήτηση που διοργανώθηκε από την πρωτοβουλία Yalta European Strategy (YES), του Victor Pinchuk Foundation. Καλεσμένοι οι ιστορικοί Ρούτγκερ Μπρέγκμαν και Γιουβάλ Χαράρι. Τη συζήτηση συντονίζει η Ζάνυ Μίντον Μπίντοους, αρχισυντάκτρια του The Economist και ανοίγει ο Βίκτορ Πίντσακ από το Victor Pinchuk Foundation. Για τους ελληνικούς υπότιτλους συνεργάστηκε το ελληνικό γραφείο του Διεθνούς Πρακτορείου Ειδήσεων Pressenza.